Strong Angel

Direktlänk till inlägg 22 september 2011

20 dagars dagbok

Av Johanna - 22 september 2011 15:01

Många har, för att komma i gång gjort en "20 dagars dagbok".Tänkte att det kunde kanske vara en bra grej för mig också att komma igång, samt som en kul grej.


Dag 1. - Mig själv

Ja, vem är jag? En riktigt bra fråga som jag faktiskt tycker mig få svar på mer och mer för varje år som går. 

Jag föddes den 2 augusti (tre veckor före utsatt datum) klockan 6.40 på Kalmar BB, och fick namnet Johanna Elisabeth Aronsson. Efter fem dagar (tror jag) fick mamma och pappa ta med sin försfödda hem till huset i Vissefjärda där jag kom att bo i 18 år. Jag fick drygt två år senare träffa min "lillabo" för första gången och familjen var då komplett. 

Min uppväxt var väldigt bra och trygg för oss då skola och dagis låg relativt nära och vi hade skog på baksidan att leka i och lekfulla och kärleksfulla föräldrar.

Den 30 maj 1999 kom dock vårt liv att förändras för alltid. Jag minns det som igår när mamma och farmor kom och berättade om pappas död. Aldrig har väl ögonen varit så fyllda med sorg som då. Pappa hade bollats med psykisk ohälsa, depression och skrevs ut av Kalmar psyk. endast två dagar efter inskrivning. (så tack för det!:S). Denna händelse har påverkat mitt liv väldigt mycket och jag har varit tvingad att vara stark och pappas lilla flicka fick anpassa sig till det nya livet. Men i alla fall, jag har blivit väldigt självständig, gått mina egna vägar och haft en underbar mamma som agerat både mamma och pappa så gott hon kunnat. Jag är henne EVIGT tacksam för det.

Livet rullade på och 2007 började jag gymnasiet som innebar flytt till Karlskrona där jag gick Samhällsvetenskaplig linje med språkinriktning då jag visste att det är en bra utbildning och jag dessutom fick chansen att fördjupa min tyska, enbgelska och dessutom lära mig både spanska och Teckenspråk.

Det var tufft i början, men jag klarade att 2010 ta studenten med ganska bra betyg, som jag minns som en av de bästa dagarna i mitt liv!

Jag flyttade sedan hem under sommaren då jag jobbade som Omsorgsassistent även den sommaren. Sedan på hösten fick jag jobb som Operatör på AMB Industri och jobbade där fram till juli 2011. Nu bor jag utanför Växjö, med min sambo, hans underbara barn och väntar på vår lilla skatt att anlända lagom till julafton.

Så mitt liv har varit en "konstig" resa, med mycket tråkigheter (har fem underbara änglar i himmelen som jag tänker på varje dag). Men jag är fast besluten om att jag kommer lyckas i livet, tack vare mamma, min underbara morfar å mormor som vakar över oss nu, övrig fin släkt och Niklas som jag inte kan beskriva i ord hur fin han är!! Jag vet att många inte kan förstå vår relation pga han är så mycket äldre, men handlar allt verkligen om det?

Förlåt om jag svikit någon/några i min närhet pga val av pojkvän, men ni vill väl se mig lycklig? 

Å tro mig, jag har min ups and downs (måste ju fortfarande äta antidepressiv), men jag är lycklig och glad att livet blivit som det blivit och är idag.


Kram // J


 

 
 
Kiza

Kiza

22 september 2011 15:49

Håller på dig Johanna. Fint skrivet o tack för att du delade med dig. Krama alla från mig o bamsekram till dig.//AM
Ps. din mamma verkar vara jättego tycker jag.

http://www.kiza.bloggplatsen.se

Johanna

22 september 2011 15:51

Tack=) Tänkte att det finns i alla fall några som vill läsa, och om inte så är det ju bra "terapi" eller ja en rolig sysselsättning för en annan..
Vet du någon som kan hjälpa en med en snygg design? Jag är såå kass. :( KRAM

 
Ingen bild

ida

22 september 2011 16:39

Ååh grattis till er :) lycka till.

 
Helena

Helena

9 oktober 2011 09:16

Hejsan !!
Slumpade in här på din blogg och eftersom jag själv fick barn tidigt så ville jag gärna läsa igenom din blogg. Du har en hel del som hade i bagaget med tråkiga saker som hänt och jag är ledsen att din pappa inte finns med dig,men som du skriver är han nu din vakande ängel till dig och din familj,.
Ser att du även född min dotters datum och hon heter Jonna,,väldigt lika,,hihi
Ser att du ska få en flicka men om det skulle bli en pojk hade ni namnet Kevin..Min stora son heter Kewin..hihi....Även där lika...
Jag önskar dig lycka till med din familj och värdesätt dig själv,ta plats i livet och var stolt över dig själv som kommit så långt !!!
Sänder många kramar till dig
Helena

http://hea71.bloggplatsen.se

Johanna

11 oktober 2011 19:48

Hej söta du!
Tack så hemskt mkt för dina vänliga ord, det värmde jättemycket!! Många tycker att jag borde väntat med barn och träffat någon som inte är så mkt äldre osv, men känns rätt och verkligen som att mitt liv fått en mening. Pappa hade varit så glad över att bli morfar. (han var väldigt barnkär).
Oj, vilka likheter med namnen! Tusen tack för din kommentar, fortsätta gärna följa mig, jag ska kika in på din blogg nu =)
Kramar // Johanna

 
Helena

Helena

11 oktober 2011 20:28

Låt andra tycka vad de vill..Hjärtat styr man inte över. Min nuvarande sambo är 7 år äldre än mig..spelar ingen roll...Många hakar upp sig för du är ung men du lever och kanske behöver denna äldre man eftersom du inte haft din pappa..Strunta i vad andra säger så länge han värdesätter DIG för den du är och du får ta den plats i livet som du behöver och ni är lyckliga tillsammans ska ingen säga något om åldern
Kramizar

http://hea71.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna - 6 januari 2015 12:30


  Inleder detta inlägg, med bilden på denna ursöta kanin. Bilden är en av många smycken som finns på http://www.cuteness.se/ . De har även inredningsprylar, coola mobilskal mm. Gå in å kika vettja! Jag är med och tävlar om detta ursöta smycke och ...

Av Johanna - 31 december 2014 10:58

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? - Ja, jag slutade ett av mina jobb tidigare än beräknat. Det är något jag egentligen aldrig skulle göra men det blev för mkt helt enkelt...Det grämer mig fortfarande.   2. Höll du några av di...

Av Johanna - 28 december 2014 20:33

Hej, jag är tillbaka!! Eller nej jag vet inte. Det var otroligt länge sen jag skrev och dagarna har liksom bara passerat. Det låter ju tråkigt och det är inte så jag menar. Vilken underbar sommar och nu då, vilken jul!! Julen är den högtid jag älskar...

Av Johanna - 18 maj 2014 20:54

Det börjar nästan bli tjatigt det här med att jag ska skriva mer regelbundet, men sedan blir det aldrig så. Kanske är det dags den här gången? Vi får väl se...   Idag har inte varit någon höjdardag då jag känt mig febrig och dunderförkyld. Dessut...

Av Johanna - 4 mars 2014 23:09

Dagen började tidigt för L och mig idag. Medan N var påväg hem från nattens jobbpass gjorde L och jag oss redo för dagis / jobb. Jag lämnade Leia redan klockan 6.15. I vanliga fall sover hon i alla fall två timmar till om hon får välja, men hon vakna...

Presentation


Mamma. "Bonusmamma". Sambo. Dotter. Storasyster. Lärarstudent. Personlig assistent. Taifare. Musikälskare.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<<
September 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards