Strong Angel

Alla inlägg under september 2011

Av Johanna - 16 september 2011 18:55

Så var det helg, så skönt!

Niklas och jag ska få en ledig helg ihop och medans jag väntar på att han kommer hem från jobbet passar jag på att blogga. Kycklingfilégrytan står på bordet och allt är nästan klart för avresa, med destination Sundsvall! Men mer om det i kommande inlägg...

Igår hade vi en superdag jag, mamma, Tova och Niklas. Vi gav oss av efter att ha lämnat S & V strax efter sju. I bilen roade vi oss med det nu så poppulära Wordfeud. Dagen i sig var kanon och timmarna bara flög förbi. Tova och Niklas fick gå själva, tyckte att hon kunde ha en rolig dag med bara pappa. =) Och det verkade hon ha, hittade massa fina kläder. Vid lunch sågs vi och åt i restaurangen. Jag tog laxfilé med potatis och gröna ärtor och vit sås. 

Det var en underbar känsla att gå tillsammans med mamma och hon bara "Ja, men detta måste bebisen ha..." osv. Vi hade så roligt, tycker jag! 

Köpte bebissaker (ska visa), annars en polotröja (lång), två mammatröjor, en Jumpsuit (okej dom är fula, men det skönaste plagg jag haft på mig!), två BH:s, två blå tröjor. Annars ett så fint hjärta det står "älskade morfar" på, hårspray från PROFFS, en liten handväska, dekorationer till sovrummet en med "love" och en med "lycka" som vi ska ha ovanför våra fotoramar på respektive sida, varsin glitterstudsboll (mega) med glitter till S & V, hårfärg rosa & svart till V&T, popcornburkar, Skateborads (6 stycken mini med klistermärken) till V och en Eric Saadeplansch till S. (Hämtade dom ifrån fritids idag och de sprang hem för att få se sina överraskningar och "lillasysters (?)" kläder. Detta var det dom fann:

   Blev lite stressigt nu så ska lägga in mera bilder å sånt sedan. Ha en toppenhelg!! Kram!

Av Johanna - 14 september 2011 19:28

Nyss hemkommen från simskola x 2. Först var det Viggos tur och sedan Sagas. Det var faktiskt en fröjd att se hur roligt dom hade och hur duktiga dom var (för att vara första gången). Saga och hennes bästa kompis Ronja är ensamma tjejer i gruppen och gissa om dom lekte bra?? 

Detta är ju något helt nytt för mig, men kan säga att jag ser fram emot att åka till den lilla nyöppnade simhallen fler gånger. 

Imorgon efter lite om och men åker Tova, Niklas mamma och jag till Ullared. Inte varit där på över 2,5 år så längtar verkligen nu. Speciellt när jag kan få börja köpa kläder till min lilla skrutta. Enligt en skröna ska man inte köpa för mycket innan barnet är fött, men lite kläder måste ju ändå finnas. Hur mycket köpte / förberedde ni när ni väntade barn? 

Har inte så mycket att blogga om (blir nog mer i morgon sen om jag orkar efter både Ullared och kören). 

Har annars kollat på "Unga mödrar" på kanal 5, vilket är ett av mina absoluta favoritprogram just nu och fått i mig nästan två koppar kaffe, otroligt!

Haft lite olika åsikter med N idag och det är väl sådant som hör till. Vet att jag är extremt jobbig ibland (speciellt under graviditeten), men också väldigt känslig så ja, det är svårt det där.... Lider av det!! Men huvudsaken är att allt är bra nu.


Nu ska jag pussa barnen godnatt och sedan blir det CL-fotboll, (givetvis United).

Hoppas på en toppendag i morgon, ska bli såååå kul att komma iväg.


// J

Av Johanna - 12 september 2011 21:14

Dagen har inte varit så superspännande. Har haft ryggsmärta och åter ryggsmärta. Den börjar bli påtaglig nu, och tröttheten sitter i, men jag fick mitt paket på posten idag så klagar inte... 

Okej, varför har jag då ryggsmärtor och varför skriver jag om fyra barn när Niklas bara har tre? Jo, för i december (bra planering , I know) så kommer mitt första barn!!!!

Kan inte beskriva min lycka, även om det har varit en tuff graviditet med många fysiska symptom och dessutom tuffa psykiska utmaningar. Vad var det då i paketet?

Jo, detta.

 

Tre par byxor, tre bodys, en pyjamas, en mössa, ett par strumpor och allt detta splitter nya för 600 kr direkt hem i brevlådan.

Är ganska nöjd=)

Känns liksom lite lättare att klara av smärtor och längtan då. Pappa var kanske inte lika intresserad, men storasyskonen var det desto mer. Saga vikte ihop strumporna för det har hon lärt sig och sedan sa hon att "Jag vill hjälpa till att klä på henne / honom men INTE byta blöja." Hon gick upp till pappa och sa att hon visste vad hans största uppgift med bebisen blir;)

Viggo vet minsann vad en storebror ska lära sitt syskon. Han kom på den idén att när den är tre år får den börja spela vissa X-box spel och sedan sju år och sedan arton år. Så han sorterade alla Niklas spel i den åldersordningen.  Tova sa att "Är det inte bättre att ha dom i bokstavsordning?" "Nej, då vet vi ju inte vilket spel jag ska lära henne först. Så nu är allt färdigt för det". Så söt! Är bara Viggo som kan komma på något sådant. 

Hade lust att publicera detta inlägg också via Facebook, men väntar nog lite med det. Hela världen behöver ju inte få veta om min växande mage, även om jag helst av allt vill ställa mig på ett torg och skrika "Jag är med barn!!". 

Avslutar med en stor och värmande kram till min mamma som är den underbaraste och bästa jag vet. 

Sov gott // J

Av Johanna - 11 september 2011 16:02

Jag har länge tänkt skaffa en blogg, och verkligen hålla liv i den denna gången! Älskar ju att skriva och Facebook har blivit lite föör använt känns det som för min del. 

Jag har tänkt att för vems skull skall jag skriva och vem skulle egentligen vara intresserad? Fast å andra sidan, vill man inte läsa eller tycker jag skriver om dötrista saker så vem ska tvinga en? 

Mitt liv har ju förändrats ganska så "drastiskt" det senaste året. Från en singel och studerande till 20-år och "fyrbarnsmamma". Jag skulle ljuga om jag sa att det inte var tufft, men det är såååå mycket roligare än jag kunnat ana. Den som gör det möjligt är Niklas. Och ja, han är rätt mycket äldre än mig. Men kärleken har inga gränser och jag trivs med att betala mina räkningar (vilket jag gjort sedan sjutton års ålder men), med att numera bo i hus utanför Växjö och läsa läxor och godnattsagor för Niklas fina barn. 

Året 2011 har varit ett väldigt tufft år för min egen del då jag förlorat både min farfar och min älskade morfar under en och samma sommar. Haft mycket sjukdomar och tråkigheter, framförallt morfars förgäves kämpande mot cancern. Tårar, begravningar och sorg som är en del av livet som man måste gå igenom. MEn förhoppningsvis kommer den här bloggen vara fylld med ljusa stunder. En längtan jag har i åtanke hela tiden. 

Nu ska jag försöka förstå hur man designar eller åtminstone fixar till bloggen. Är inte min starka sida, är mer för att leka med ord och låta dessa flöda. 


Kram // J

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Mamma. "Bonusmamma". Sambo. Dotter. Storasyster. Lärarstudent. Personlig assistent. Taifare. Musikälskare.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<<
September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards