Strong Angel

Alla inlägg under december 2011

Av Johanna - 13 december 2011 23:08

  Hoppas ni alla haft en skön och mysig Lucia. Det har jag! Här på bilden är min sambos barn Saga, Viggo och Tova. I morse låg jag på BB och väcktes av personalens luciatåg med sång och så fick vi kaffe, lussekatt och pepparkaka på sängen. Jag satt redan upp och ammade då dom kom in så det var bara helmysigt. Tills jag fick veta vilket uppvaknande min sambo fått! Tova hade på eget initiativ ställt klockan på 6.00 för att i tid hinna väcka sina småsyskon och byta om och sedan ha pepparkakor och kaffe för att sedan traska in och överraska pappa N. Jag blev så rörd när jag hörde detta!! Dom måste verkligen älska sin pappa, så fina barn! Som tack tog Niklas med dom till Börjes så dom fick räkmackor (Tova tog två stycken).

Till lunch idag på BB fick jag lax, ärtor och potatis, sedan packade vi och Niklas hämtade hem oss. Jag hämtade S & V på skolan och V sprang hem och jag fick en hård kram då jag inte vatt hemma sedan i fredags ju. Och Saga är nu storasyster och hon är så lycklig och redan mognat ännu mer, det märks! Föresten fler roliga uttryck a la Viggo:

Niklas började berätta om när han var liten "Ja, men pappa det var ju typ på 90-talet och nu är det 2011, det är helt enkelt ANDRA TIDER NU" haha, ungen är åtta år liksom.

När jag låg med en nybytt och nymatad bebis i sängen så kommer plötsligt barnen in´till mig och Niklas. Niklas ser finurlig ut och då har dom bytt om till lucior igen, för min skull (och såklart bebbens).

Jag älskar min familj!!! Och vadå HALVsyskon? Ja, de har bara samma pappa, men spela roll det viktiga är att kärlekn finns där, att man visar varandra det och det ska vi inte göra skillnad på.

Nu ska jag kika runt lite, kanske lägger upp en bild på underverket. Förlossningsberättelse och annat kommer, be sure! Men nu måste jag andas lite då sömnen uteblitt. För övrigt mår jag toppen fysiskt, var uppe i lördagskväll redan och vandrade. Däremot har jag dragit på mig enorm hosta, nästäppa och halsont men det får gå bara jag inte smittar bebben så. Saknat att blogga. Ska bli ändring på detta, ska skriva så tangenterna blöder under mammaledigheten, visst? ;)

Av Johanna - 13 december 2011 22:54

Var ett tag sedan, men det beror på att i fredagsmorse fick vi åka in till BB och i lördags kom vår efterlängtade bebis!! Kom hem idag så kommer skriva mera om det senare, men i alla fall här är ett tips för föräldrar som vill gå på Barngympa!

Jag längtar själv till min skatt blir större och man kan gå med på gympa och dylikt så tag chansen, ni som bor där! Min fasters dotter är ett år men ska tipsa henne om att gå där om ett år eller så...

www.babygruppen.se/barngympa.php , där kan ni läsa mera om erbjudandet och till mina läsare här är Er personliga rabattkod:angel795

Ska tillägga att jag verkligen önskade jag bodde i Stockholm då jag var där på besök och fick Gravidmassage och gick kursen Barnavård i deras lokaler på Östermalmsgatan. Ska även skriva om det (gjorde det för ett tag sedan men hela inlägget försvann då internetuppkopplingen bara kollapsade). Så blev ledsen i ögat, men det kommer nytt!



Av Johanna - 7 december 2011 16:20

säga att jag lever ;) Gillar mitt samarbete med Babygruppen, och vill att det jag skriver ska bli bra så när jag tog mig tid i måndagsnatt att skriva om Barnavårdskursen som jag var på i Stockholm bla så dog internet och allt försvann precis när jag tryckte på publicera. Var väldigt nöjd så det var ganska irriterande! Men jag ska samla kraft och göra om det ikväll med en kopp kaffe och en bebis som hickar och hickar. Jag har sagt till "Leia" att hon ska komma ut nu, men det verkar hon inte vilja. Vi längtar!! Efter 37 veckor är beräknas bebisen som fullgånget så nu kan hon verkligen komma min skrutta. Är i vecka 39 nu. Svärmor är här med barnen och bakar pepparkakor och hon säger att "jag tror du går över till nästa år". Hon tror det för att magen fortfarande ligger så högt. Vilket datum tror ni hon/han tittar ut? 

Hundra spänn till den som gissar rätt;)

En annan sak föresten, jag kan tycka att visst är det tråkigt att man ibland skriver negativa saker och arga känslor, men livet är ju så, svart och vitt som en berg och dalbana så jag är ledsen om jag gnällt i tidigare inlägg, men vill man bara läsa positiva saker HELA tiden då är det inte äkta, det kan det omöjligt vara. Eller? 

Hör av mig snarast, älskar att skriva och är så glad över mina läsare. Kram!

Av Johanna - 3 december 2011 21:30

Igår jobbade Niklas så jag gick upp med barnen så han kunde sova, innan han skulle till Växjö på ett möte, med barnens mamma hos Familjerätten. De kollade på julkalendern och åt frukost, sedan följde jag med Saga upp till fritids då hon är ledig från skolan på fredagar. Dom har det tydligen så här där vi bor...

På natten sov jag dåligt, vilket jag fortfarande gör. Medans på förmiddagarna vill bebisen sova som mest. 

På eftermiddagen kom barnens mamma och hämtade dom för de skulle köra till deras mormor. Min svärmor var här med hostmedicin till Tova och jag tackar B för hon var här då. För V som är 1,26 frågade om han fick sitta fram, vilket hans mamma tillät. Jag vet som nyss tog körkort att man ska vara 1,40 minst och dessutom fanns airbag där fram. Jag ville bara säga nehe han ska inte åka där fram!! Men jag har inget å säga till om, men då kom svärmoder å sa att "DU KÖR INTE EN METER MED HONOM DÄR FRAM!!!" Så tack kära du <3 Det blev förstås N, jag och B fick ta skiten för pojken blev ju ledsen, men va fasen det handlar ju om liv?! Alla föräldrar är olika, men snälla finns det inget förnuft?? När dom tillslut åkt, kändes det konstigt och tomt. Ingen som ropade "pappa" tusen gånger eller ingen som ville spela "Monepol". Vi är ju inte vana att vara "barnfria". 

Kvällen spenderades med korvstråganof och ris, mycket tvtittande och vila för min del. N somnade som en stock kl 22 och vaknade igen vid 2 då en annan var klarvaken! Idag har varit en mörk dag i vårt land, känns som om klockan stannat på midnatt eller så? Jag har vilat massa idag med då jag inte sovit på natten, sedan medan Niklas lagade mat så packade jag BB-väskan. Tänk att det är min/vår tur snart?? Kan knappt förstå det. Mamma födde mig i vecka 36+2 tror jag och själv är jag nu i 37+5 så tycker allt hon kan komma till oss nu. Det svåraste är att välja ut kläder som den lilla ska ha, har så mycket fint!! Jag går och hoppas nu att förlossningen snart ska ta fart så vi får det överstökat och jag får se min lilla skatt. Gråter bara jag tänker på det. Jag ska verkligen göra mitt yttersta för att bli en bra mamma, och bebisen kommer bli så älskad så den ska bara veta. Omgiven av tre äldre syskon som är så förväntansfulla och så en pappa, som gör ALLT för sina barn och lite till. Niklas, jag är så glad att du är pappa till mitt barn, jag ser hur fin du är med dina tre och hur mycket tid du ägnar samt vilket lugn du har och tålamod. I bebisboken jag köpt har han skrivit om hur han längtar efter just VÅRT barn och även om det är min första gång så vet jag att N är lika glad som mig... Någon som har bra tips saker att ha med till BB? Har ju packat det mesta, men kanske glömt något som är viktigt eller ett bra tips...

Niklas lagade en underbar toast Scagen som förrätt till ikväll och sedan en soppa med torsk, lax och saffran bla. Samtidigt som vi åt kollade vi på fotboll och sedan filmen "Livet är en schlager". Även om det råder delade meningar oss emellan om Helena Bergströms skådespelarinsatser så skrattade Niklas rätt mycket åt filmen ändå. HB är en av mina favoriter. Vi får se vad kvällen har att erbjuda, förutom tusen kilo julmust och filmtittande.


Är förövrigt ledsen ikväll. Eller snarare arg. Skrev ju att barnens mamma kom i fredags och N och hon hade ett första samtal hos Familjerätten. Det tog 1 h att rita upp släktband och dylikt så de hann inte så mycket men nytt möte är i januari. I det stora hela ska barnen till mamma över julen och vi får hem dom den 25 eller 26e och har dom fram till 4 januari då N ska köra 16 mil och ställa upp för han är så jäkla snäll!! Inte han som flyttat. Men vi gör det för barnens skull, eller mest för mammans. Varje dag får man läsa om klagomål att hon saknar sina älskade barn blablabla, men hon klarar inte av att bo själv och pojkvännen sitter uppe i Göteborg där dom bor tillsammans med en inneboende i en tvåa eller trea. Skit samma vill inte smutskasta henne hon har valt det. Nu är grejen att vi hade planerat för att åka i väg en tripp imån på dagen för att få hem barnen på kvällen, men nu ska hon lämna barnen här kl 12.00 VARFÖR SKA N BEHÖVA SITTA I FAMILJERÄTTEN OCH SAMARBETA NÄR DET VERKAR SOM ATT HON INTE ENS VILL HA BARNEN UTAN BARA SE DOM OCH VARA LITE MAMMA NÄR DET PASSAR?! Blir så jävla förbannad. Hade d varit mina barn hade jag fasiken stannat så länge det bara gick. Sen att man inte vill köra i mörker och så vidare så långt, det är en sak, men vintern ÄR mörk och spelar ingen roll när man kör. Men klart, pojkvännen lockar ju där hemma.... Vi har gärna barnen, men nu har hon fått som hon vill att ha dom just den dagen man vill på året, nämligen julafton, men annars är det inte roligt att ha dom. Vilken mamma har föresten inte råd att ha sitt/sina barn 2011 och måste flytta 30 mil ifrån dom? Ursäkta mig men nu är jag bara såå arg. Niklas sa att jag vill inte ut på vägarna det kan vara blixthalka och det är fara för barnen under vintern du får åka tåg. Svaret var "det är väl bara att köra lite saktare förstår du väl!!". Men köra i mörker går inte?? Inga kan bli 100% nöjda vid skilsmässor det förstår jag, men va fan själv göra själv ha. Men det är lugnt, jag stannar gärna hemma och tar emot barnen med öppna armar när de kommer till sitt HEM igen....


Presentation


Mamma. "Bonusmamma". Sambo. Dotter. Storasyster. Lärarstudent. Personlig assistent. Taifare. Musikälskare.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards