Strong Angel

Alla inlägg under april 2012

Av Johanna - 7 april 2012 17:52

Igår var jag, Niklas och Leia inne på Grand Samarkand i princip hela dagen (eller ja vi körde kl 12). Är det inte lycka så säg. Att bara gå runt där, äta tillsammans och bara ta dagen som den kommer utan att ha någon tid att passa. Förutom kl 18 då de stängde eftersom det var Långfredagen. Det blev dock inte jättemycket tid tillsammans för vår lilla tös kom på att fy vad tråkigt att ligga i vagnen det vill jag INTE!! (har aldrig gillat det sådär mycket, men att gå ut och gå brukar gå då hon somnar iallafall i en halvtimma). Så trots napp, matande, rapande, nybytt blöja osv så var inte lilla gumman nöjd förrens hon och pappa gick till familjerummet och gosade. DÅ pratade hon och sken som en sol. Niklas är inte jätteroad av shopping så han hade Leia mest, men gick en runda själv också. Envis liten dam vi fått, (undra vart det kommer ifrån???). Men så när vi skulle handla på Maxi så sa jag att vi tar in bilstolen så hon får sitta i den i en kundvagn och då vart det ju såklart en glad Leia som fick SITTA upp och kika. Så där gick vi i godan ro. På maxi köpte vi tre påsar där det står "I love you". I ett är det ett timglas, i ett ett anteckningsblock som är rosa och stod "Tankar" i cool text och så ett en Pysselbok med prinsessor. Gissa vem som ska ha vilken? Haha. Så köpte vi tre stycken godiskycklingar var och varsin ostbågspåse att fylla påskäggen med. Måste man ha ägg i? Vet att dom redan fått det av både min mamma och deras mormor. Påsarna är alltså till Viggo, Saga och Tova då de kommer hem. Var borta hos dom en sväng igår, snäll som man är gick jag dit med en laddare och en ingridiens Viggo ville ha. Det regnade, men  var skönt att gå ut en liten bit och att träffa dom. 

I torsdagskväll firades påsken hos min mamma med underbar förrät med räkor, huvudrätt med kycklingfilé och cheesecake till kaffet. Farmor var också där och vi spelade Yatzy. Annars gick tiden mest åt två stycken jakter på äggen. Det är likosm av en tradition i min familj att leta ägg. Spelar ingen roll att man är över tjugo fyllda och har egen familj. Tycker inte jag i alla fall! Min bror hade ansträngt sig och gjort lappar, det var fem bokstäver man skulle hitta (de med stjärnor var mina) och de andra var mammas och givetvis hittade jag hennes hela tiden. Gick nog runt där i en timma och höll på att bli galen ;) Men tillslut fann jag ett ägg i en kruka. Ola hade köpt mandelägg och en lott. Mammas var att Ola och jag skulle samarbeta, fick två kartor att lista ut va det var och det var lägenhetens två våningar. Sedan letade vi upp bokstäver. Vi trodde väl att jag skulle lätt knäcka ordet (brukar vara så) och att Ola skulle hitta fler bokstäver än mig, men tvärtom blev det. Det var ett förbannat C utan K i ordet = Saabracing. Jag hittade 7 av 10 bokstäver, men Ola knäckte tillslut ordet. Beröm till honom och stort TACK för engagemenget. Hoppas du brinner lika mycket för Projektarbetet nu såhär i slutet ;)

Idag gör jag inte så mycket och Leia sover mest! Tror jag det, så lite som hon sovit på sistone. Sov totalt kanske 30 minuter på hela dagen igår. Har i och för sig sovit i natt men ändå. Jag har haft henne lite i bärselen, och plockat med kläder. Det är ju så sorgligt att lägga undan rentvättade och så fina klänningar, pyjamaser mm som hon kunnat ha men nu är för stor för. Så är det någon som behöver flickkläder (finns ju mkt neutralt också) så hojta till!

Kanske går bort en sväng till mina svärföräldrar ikväll och tittar på "Smartare än en femteklassare". Brukar varje lördag se det ihop med barnen så känns ensamt då Niklas jobbar hela kvällen och natten lång. Är ganska skönt att vara ensam ibland faktiskt, men ovant. Dock har redan Saga och Viggo varit här idag två gånger. De busade med Leia och vi lekte "rutschkana" och så berättade jag att Ellas får nu börjar få lammungar. Saga sa "jaaaaa, det har jag längtat efter!". Sedan for dom iväg med kompisarna de hade med sig. Får se om vi ses innan måndag då de kommer till oss igen.

Lägger ut lite bilder från shoppingturen igår. Jag har verkligen en tendens till att bara köpa det jag vill ha och inte tänka att behövs detta osv, men nu när man lever i en familj såhär så får man börja eller i alla fall försöka tänka. Även om jag aldrig någonsin hoppas jag kommer få behöva snåla, that is so not me!

    

Här är dom verkliga KAPEN. Niklas(!) kom ut med en Lindexkasse och hade hittat en Starwars body stl 68. Letat så mycket efter det, tom på internet. Så gissa om man blev glad. Det gjorde inte saken sämre att det var på REA (50 kr) och att Prinsessan Leia är med på bilden. Så har mina svarta stövletter gått sönder i dragkedjan så jag fick köpa nya och hittade dessa på Deischmann för 174 kr och dessa grå för 129! Verkligen nöjd. De bruna var väldigt sköna att gå i också. Sen behöver jag BH:s nya. Har mest dåliga amningsbehåar och så gamla sen innan graviditeten och dom är ju väldigt små... Så hittade dessap å Cubus där de hade två för 169! Sedan köpte jag en liten foundation ifrån Max Factor då den jag har börjar ta slut. Så här finns tips för den som vill =)







            

Så kom jag på att jag ju hade kvar mitt presentkort på 500 kr som jag fått utav svärföräldrarna. Så gick ju in där och hittade ett par solglasögon till mig (klicka för att se bilden större), två "dreggellappar", vita strumpor, två par strumpbyxor stl 62/68, en vit klänning, en grårandigbody och blå jeans (stl 62 men rätt stora i storleken) till Leia. Har bara tre st sådana dreggellappar så det behövde hon. Och Niklas hittade verkligen fina kläder!! Det var 3 för 2 på Dressman. Älskade den vuta jackan/koftan. Så det till höger är från Vero Moda som jag tyckte jag behövde, lite vårnyheter. 

Nu vaknade min lilla skrutt. Vill nog ha mat.. Fortsatt trevlig påsk, Kram J!
    

 

Av Johanna - 6 april 2012 22:55

  


MINA FINASTE VACKRASTE UNDERBARASTE SOM BETYDER MEST I VÄRLDEN. Och så en bild på Leia och mig. 


Tillbringat dagen på Grand Samarkand. Mer om det i morgon då jag ska visa vilka kap jag gjort, bla TVÅ par skor för 300!! Sådana jag behövde och snygga. Så köpte jag en present till Niklas för allt han gör för mig och vår familj och för att visa hur mycket jag älskar honom. Töntigt kanske, men ja han fick en bok han velat ha länge om Andra världskriget (suck). Nu sover Leia så Niklas och jag ska väl roa oss med en film, eller Sex and the cityboxen. KRAM

Av Johanna - 5 april 2012 14:34

Säkert har ni hört det redan, men jag vill passa på att Önska alla en riktigt glad påsk!! 


När Leia och jag tittade på vårt kära Hem till gården kom det plötsligt två supersöta påskkärringar till oss. (inte helt överraskande kanske att dom skulle komma då vi skickade med påskkläderna till barnens mamma). De var så fina så. Känns konstigt och man saknar dom så mkt, men ska säga att fungerar detta nu(mån-mån varannan vecka) så är jag mer än glad för dom. Att få ha både mamma och pappa nära. Jag önskar så att detta blir bra för barnen, för oss OCH för deras mamma. Kände först att shit hur ska allt gå, men ska göra mitt yttersta för att samarbeta. L ringde faktiskt nyss och FRÅGADE om hon kunde komma och hämta tv-bänken och det som hon haft här stående i ett år. Självklart kan hon det. Som Niklas sagt är vi inget förvaringsställe, men har blivit så att det stått kvar här. Finns inget kvitto på det, blev väldigt stött då hon gick in i vårt garage häromdagen och bara tog en del saker trots N inte var hemma. Men i alla fall så jag ska svälja min stolthet och vill barnen ha något speciellt ska jag gå bort med det osv. Livet är för kort för att bråka. Älskade fina barn, ni är värda det bästa!!! 

KÄnner mig väldigt seg idag, men är på bra humör. Märks det? ;) Ska iväg på påskmiddag ikväll hos mamma innan de åker iväg. Leia ska ha sina nya grodkläder. Haft väldigt svårt för att fira påsken nu i tre år... För tre år sedan så stod påskriset färdigt, paketen till barnbarnet var inslaget och allt var pyntat och fint. Det slutade på intensiven och med tyvärr värsta utgång. Kommer aldrig glömma hur vi bad, hur vi kramades, turades om att hålla hennes hand (hon trillade ner för en förbannad stentrappa) och väntade på minsta lilla förbättring. Påskägget med Takidaskivan jag och min bror köpt till mamma fick hon på påskaftonen, men med tystnad och tårar. Tyvärr kommer påsken alltid bli förknippat med när mormor tog sina sista andetag på långfredagen i Karlskrona på IVA. Så detta är både ens sorgens , men givetvis glädjens helg med godis, gemenskap osv.

Åter igen glad påsk mina fina! 

Av Johanna - 2 april 2012 22:04

säger mer än tusen ord. Jag älskar dig älskade älskade unge. Dina syskon också och din underbara pappa. Har varit på babysim idag och så gått en lång och trevlig promenad med bästa Fia. Så har mamma varit här och kom med påkägg till barnen mm. Kan ju hålla med Ranelid lite att Kärleken... ett mirakel. 


 

Av Johanna - 1 april 2012 11:22

God förmidag kära vänner! Eller ja det lider snart emot eftermiddag, men det bryr vi oss inte om idag utan tar bara dagen som den kommer. Vi tog sovmorgon (förutom amning och blöjbyte) och så åt vi scones och drack kaffe/saft tillsammans allihopa. Nu ligger prinsessan och sover så jag passar då på att skriva några rader. 

Igår var jag på ett jättetrevligt Klädparty hos Sofie. Det var extra roligt då jag aldrig varit på en sådan tillställning förut. Lite tråkigt att det kostar skjortan och att det inte fanns så mycket i storlek 62/68, men nöjd som attan är jag ändå. Köpte det jag ska visa med bilder här under och så ett par mörkgrå leggins/byxor till mig som det är stretch i. Har alltid velat ha byxor som man kan ha både till tunikor eller bara ha en vanlig t-shirt till exempelvis. 

                 

Mormor ville ge Leia någonting så hon köpte (via mms:P) detta grodsetet. Riktigt tufft tycker jag. Och så gillar jag brunt och grönt. Dyrt är det, men Meandi håller ju riktigt bra kvalité och man kan ha dom länge. Och så köpte jag det till höger till Leia, fast en brun body inte koftan (så hon kan ha det under dressen). 

Det var en trevlig förmiddag med mycket folk och gott fika. Så tack för inbjudan! På kvällen hände inte så mycket, vi kollade in Smartare än en femteklassare och när de små hade lagt sig började Tova, Niklas och jag vårat "Twilightmaraton". Jag har faktiskt bara sett ettan så ska bli spännande....

I dag händer som sagt inte alltför mycket. Jag ska köra och handla och så ska vi ha pizza och Bingolottomys. (vissa har fredagsmys vi i den här familjen har bingolottomys haha). Vi får passa på nu för vi ska nämligen få en stor förändring i livet nu då barnens mamma efter ett år i Göteborg flyttar till byn igen och ska ha Saga, Viggo och Tova varannan vecka. Kommer kännas så tomt och konstigt då man ju är van vid en stor familj, men funkar det är det ju kanon för alla parter. Det är ju det optimala om man är separerade. Det kommer vara måndag - måndag just för att Viggo mest ska veta och inte behöva tänka att vem ska hämta mig idag och vart ska jag sova osv. Det önskar jag inget barn ett så förvirrat liv...

Avslutar med en liten bild.

   

                                                    Gissa könet?? haha!

Presentation


Mamma. "Bonusmamma". Sambo. Dotter. Storasyster. Lärarstudent. Personlig assistent. Taifare. Musikälskare.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards