Strong Angel

Alla inlägg under september 2012

Av Johanna - 11 september 2012 20:37

Sitter här och har nu kollat på tågbiljetter till Stockholm då min faster bor där och vi ska ha en fototävling inom pappas släkt. Blev bjuden på denna trevliga tillställning så jag kände att varför inte? Fick tag i tågbiljetter för mig för 600 kronor T&R från Alvesta och får sova hos min faster. De har flyttat till en större lägenhet och så har säkert min lilla kusin växt en hel del nu så vore roligt att träffa henne! Frågan är bara om Leia ska med? Niklas ska vara hemma för vi har de andra barnen den helgen och det är för mycket pengar känner vi och då hade vi fått bo på hotell / vandrarhem osv. Så det blir jag och förmodligen Leia som åker. Min mamma ställer gärna upp som barnvakt, och hon kan vara hemma säger Niklas, men jag tror jag klarar att ha henne där. Hon är så duktig och jag vill ju vara med henne så mycket det bara går. Kul för henne att få träffa släktingar och att komma iväg ju? Eller har hon det bättre hemma än ca 3 timmars tågresa? 

Dagen ville Leia skulle vakna vid 5 när pappa steg upp, vilket jag inte var så sugen på. Med lite välling somnade hon om till klockan 7, så helt okej. Jag skulle ändå upp med hennes syskon till skolan då så. Efter det så mös vi lite och lekte innan vi tog ett långt och skönt skummbad. Sedan behövde Leia sova en stund efter vällingen och jag gjorde mig i ordning innan vi begav oss mot Små&stora där vi träffade alla fina kompisar, sjöng, fikade och busade. 

I eftermiddags så finns väl inte så mycket att skriva om direkt. Barnen har gjort sina läxor, jag har lagat en köttgryta och S har haft kvällsgympa.Niklas jobbar ju förresten roligt denna veckan: fyra förmiddagar, ledig en dag och sedan lördag och söndag natt tolvtimmars båda dagarna. Lite sned fördelning kanske?! Men men, man får vara glad man har ett jobb i dagens samhälle... 

Hemkommen nu ifrån en mycket kort cykeltur bort till Jenny. Hjälpte henne med en sak. Var riktigt skönt att lyssna på musik, fara fram och dessutom känna en eller två regndroppar som stänkte emot en. Nehe, inte så mycket roligt att skriva om idag. I morgon spelar TAIF sin premiärmatch i hockeyallsvenskan. Hade jag inte haft barn och en begränsad inkomst hade jag utan tvekan suttit där. För två år sedan hade det varit givet. Fan, saknar det så mycket. Men ja, allt är inte sport. Det får bli hemmapremiären istället på lördag som gäller!! 

Natti // J

Av Johanna - 10 september 2012 21:54

Ligger jämte min dotter och smeker hennes hår, känner hennes varma andedräkt och tänker på att denna fina underbara flicka är min och idag hela nio månader!!! Vart har tiden tagit vägen? Det känns som att hon nyss låg där på magen, som vi gosade ute i dagrummet på BB och som vi var i den där bubblan. Fast det känns också som att det är detta som jag väntat på hela livet. Att få ge av mig själv och samtidigt se mig själv i mitt barns blick. Jag vet att jag skrivit detta innan och att det låter töntigt, men det är precis så det här är. Vår prinsessa, nu har vi haft dig en hel graviditet och ja, du är allt jag någonsin önskat!!!

Av Johanna - 10 september 2012 09:39

godförmiddag! Har haft en lugn morgon då jag väckte barnen kl 7 (givetvis vaknade Leia också då) och så fick de frukost såklart innan de begav sig till skolan. Saga med sin nya skolväska, nya kläder och nya matlåda såklart! 

Leia och jag har sjungt och busat och så har iv kollat på Skilda världar vilket gick bra i några avsnitt sedan ville fröken upp och busa. Nu leker hon med hela sin leklåda så jag passar på att ta mig en kopp kaffe och summera helgen...

I lördags hade Saga badkalas tillsammans med en tjejkompis i klassen. Det flöt på hur bra som helst och dom berkade ha superkul! Vi hann bara med en lek nere i vattnet. Vi var där en timme innan och dekorerade och fixade tillsammans med den andra tjejens pappa. Jag hade gjort en spotifylista med massa musik som flickorna önskat, men efter ett tag blev ljudnivån högre än musiken ;) De bjöds på Korv med bröd och efter en badomgång till blev det tårta och sång innan föräldrarna kom och barnen fick varsin godispåse med sig hem. 

Efter städningen så körde v hem och hämtade T & V och begav oss till Emmabodamarknad. Viggo köpte sockervadd och en klubba medan de andra hellre drog i snören och fick gosedjur. (tre gånger var!!!). Sedan gick vi bort till mamma där vi fick Schnitzel och potatisgratäng och senare chips och dipp. Mamma och jag tog oss varsitt glas Gato negro (det är lördagslyx det!) och så spelade vi spel mm. När vi kom hem hade de två minsta somnat i bilen så N bar in dom. För mig väntade stora paketinslagningen.

   

Den fina tårtan som Sofie Nilsson Green gjort! Och så Saga med alla sina presenter.

   

Sagas presenter ifrån oss: en sparkcykel, Barbiedocka med rum till, Pippitröja, Piratmugg, Tre ark klistermärken, Tre Pet shops, Stor pizza (låtsasmat), Ett set kläder ifrån Cubus och ngt mer som jag inte kommer på :P

 


På morgonen när jag steg upp och gjorde välling till Leia så var Viggo uppe vid datorn. Jag skällde lite på honom för han inte spolat (inte en så mysig syn) och han fann sig direkt: "Ja, men jag ville inte väcka Saga ju". haha!

Niklas fixade Sagas fruskot på sängen med macka, oboy och en bit tårta. Så gick vi in allihopa och sjöng. Vi möttes av en yrvaken 7-åring, men ack så förväntansfull. När paketerna var öppnade var hon väldigt glad och ville ut och prova sparkcykeln direkt. Vi dammsög och röjde undan här hemma, sedan samtidigt som jag matade Leia spelade Saga och jag Hellokitty Yatzy, Framåt två-tiden kom gästerna som var Sagas morfar och sambo Annmarie och kusinen till Saga. En härlig pojk, väldigt framåt!! Så kom min mamma och senare Sagas farmor och farfar. Maten stod min svärmor för liksom tårtan. (Hon är en pärla, även om jag satte stopp för att kalaset skulle vara hos dom, hm). Det blev kött, potatis och en underbar brunsås. Vi lekte Tipp som vi inte hann med på barnkalaset så till Sagas stora glädje skulle tom Farmor vara med och leka!! Mamma lyckades ta hem alla russinen dock med lite hjälp av svärmor som hävde ur sig (ja du har ju varit nära att ta den). Men åå. Hon är för rolig!

V och kusinen spelade Guitar hero nere i källaren, T satt mest med telefonen... Börjar väl bli stor nu ;) Alltid roligt när Kent och AM kommer, de är så fina människor. Ärliga och raka. Det tycker vi om! 

   

Saga i sin fina Villervallaklännig med tårtan och så glömde jag ju skriva att Leiis och jag tog ett snabbt bad på förmiddagen. 

 

Saga med mammas presenter. En matlåda som hon önskat sig och så en Snövitbarbie.

   

Kramgos med morfar och så den fina lite större skolväskan som även var fylld med grejor inuti. ;)

   

Leia myser med sin extramorfar. Är så tacksam att Kent verkligen tar sig an henne också! Leia kommer aldrig ha en riktig morfar så är så roligt och min önskan är att hon en dag också säger att hon ska hälsa på extramorfar K.

   

Leia med farmor och farfar och så Saga på morgonen med en av presenterna.

 

När gästerna åkt hem så tog vi en runda med sparkcykeln (eller ja Saga) och jag gick. Sedan avslutades kvällen med ett avsnitt Eva&Adam tillsammans allihop nere vid tvn.

Tack alla som kom. Det är alltid en fröjd att få se lyckliga barn. Snart väntar äntligen babysim för mig och Leia. 

Kram // J      

Av Johanna - 7 september 2012 19:45

Vill börja med ett önska alla läsare en härlig helg! Vår har börjat bra. 11.20 hämtade jag barnen uppe på skolan. Saga kom fram och bara: jaaa! Och kramades, liksom Viggo fast honom får man nästan be om det nu, stora killen. Hemma väntade röjning av diverse saker och gräsklippning. Jag, Saga och Leia gick på Ettårskalas hos Maja! Så fin hon var. Och stort beröm till mamma Linda som ordnat så fint med allt. Maja fick två dvder av oss i mammagänget, för hon gillar tv och musik. Med på kalaset var också Fia och Lithea. Tänk att Maja blivit ett år. När jag först träffade henne var hon fyra månader liksom... Det är så roligt att vara en del i en föräldrargrupp för förutom trevligt prat så får man följa inte bara sin egen utan andras sötnosar också så växer och växer. Efter kalaset åkte jag och handlade allt till tacon och en del till. Såklart de obligatoriska ostbågarna här hemma och chips med dipp. Om 25 minuter blir det "Fångarna på fortet" och mys hela familjen i soffan. Det är lycka för mig!! I morgon ska Saga och hennes kompis ha badkalas så det har varit en del att stå i med det då vissa inte visar det minsta intresse av det, men det gör mig inget. Är mest roligt och vad gör man inte för "sina" medlemmar i familjen? Senare blir det marknad och dagen därpå är Sagas stora dag. Mycket betoning på kalas denna helg alltså. Föresten var hälsningen ifrån mig, Niklas och syskonen med på radion idag mellan 12.30-13.00 på Bubbel. Man kan lyssna igen på P4s lyssningsarkiv om man vill. Låten som spelades var "Macken" och Saga sken som solen när hon hörde SITT namn i radion. Avslutar med lite kalasbilder, kramis!

Av Johanna - 5 september 2012 20:32

Godkväll alla härliga! Idag har Leia och jag haft det så mysigt så. På förmiddagen lekte vi och packade allt som behövs såsom blöjor, mat, majskrokar mm. Sedan åkte vi för andra dagen in emot Växjö stad. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte saknade att vara stadsbo. En lagom stor stad, det är det jag alltid velat bo i. I Karlskorna så gick man de där 300 meterna upp till Ica kl 21.45 om man hade akut godissug eller om man glömt köpa mjölk. (Älskar där vi bor nu men sakna kan väl alla få göra??).

Klockan tolv mötte vi upp L och hennes lille son som är född bara timmat efter Leia. Förutom att vi för snart nio månader sedan delade BB-rum så delar vi mycket annat såsom att vi har tre "bonusbarn" (hatar det uttycket egentligen), lite äldre killar och så verkar vi vara ganska lika dessutom (så hade vi likadana vagnar!!) Att vi inte träffats under dessa månader vet jag inte hur det kommer sig, men efter vi skildes åt idag runt 15 så bestämde vi att ses redan nästa vecka igen! Även om jag sett bilder på Facebook så var det riktigt roligt att se hur hennes lille son såg ut IRL. Leia och han verkade spana in varandra rätt bra, haha. Medan vi lunchade och drack kaffe så fick Leia och L:s pojke majskrokar att mumsa på innan de fick åka en tur i vagnarna (eller en rätt så lång tur). Medan jag ändå var på Grand Samarkand så passade jag på att få mina ögonbryn snyggt plockade. I stolen på salongen hade de ryggmassage och det som brukar göra så jäkla ont, blev nu skönt. Leia hon bara satt där i sin vagn och kollade sig omkring. Speciellt roligt var det när fönen var igång. Älskar henne så jäkla mycket! Hon bara satt där som sagt och tittade och när jag matar henne äter hon och gapar större än en nio månaders borde kunna. Är så varm av lycka ända in i själen. Väl hemma har vi bara tagit det lugnt. Leia ville hellre vara med mamma och se Skilda världar än med pappa och se någon amerikansk serie ifrån New Orleans. Förstår henne! Och så lyxade vi till det med lite hemmagjord vaniljglass.

När jag satt där och Leia höll på å leka så helt plötsligt så bara STÅR hon där och har tagit sig uppalldeles själv och håller i bordet för någon sekund.  Jag bara skrek!! Niklas blev ju inte så excalterad direkt och sa väl något i stil med att "var det inget annat". Kan väl förstå honom då han varit med om det tre gånger tidigare, men ändå. Hallå, mammas flicka ställde sig upp!!

Tänkte avsluta en härlig dag med lite bilder på nya inköp (inte hittat något av värde till mig själv, men Leia växer så till henne fanns det en hel del):

   

Supersöt klänning ifrån Kappahl, 149 kr. Den ska hon ha på söndag då storasyster fyller hela 7 år! Och så ett snyggt set (färgen är snyggare än vad iphonebilden visar) 179 kr. Båda i stl 74.

   

Var på ett trevligt klädparty hemma hos en här i byn i söndags och jag ville köpa ALLT!!! Men Me&I är ju ganska dyrt så fick bli denna coola klänningen, 290 kr (tror jag eller något på 300) och matchande byxor till, fast jag köpte bruna, 199 kr. Båda stl 74/80. Me&I kan man ju ha väldigt länge då de är "dubbelstorlekar" och de höll bra de jag sköp tidigare).

   

Så denna söta uggleklänningen köpte min mamma till Leiis. Det enda jag köpte till mig själv idag var ett doftljus ifrån Village. Det är ju så mysigt att tända en massa ljus nu och gosa in sig i en filt när kallare och framförallt mörkare tider väntar, eller hur? Jag hade ett likadant innan fast med doft av sommar.


Godnatt alla, i morgon händer väl inte jättemycket men i helgen väntar kalas X 3!! 

 

Av Johanna - 3 september 2012 18:13

 och jag älskar er idag, i morgon och dagarna därpå....<3 Det tär på en att börja jobba klockan 6.00 och att krypa, rycka i gardiner, välta stolar och busa med morsan.

Presentation


Mamma. "Bonusmamma". Sambo. Dotter. Storasyster. Lärarstudent. Personlig assistent. Taifare. Musikälskare.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards