Strong Angel

Alla inlägg den 26 februari 2012

Av Johanna - 26 februari 2012 13:47

  "Och jag älskar livet. Det får du inte ta ifrån mig, för om nu hat är motivet så finns där inget hat hos mig!!"

Av Johanna - 26 februari 2012 13:25

I gårmorse sov vi ut, sedan begav vi oss mot Bredasjö, denna härliga lilla by utanför samhället där jag vuxit upp. Härliga minnen väcktes till liv då jag körde igenom. Fotbollsplanen, på högersidan där jag sett så många matcher, suttit och skrikit "heja pappa" eller nervöst tittat på min lillebror. Eller jobbet där mina fina pensionärer bor. Glömmer aldrig min 19-års dag. Då hade jag köpt med mig tårta och så satt vi ute å fikade och dom sjöng för mig. "Vem är det som fyller år..." fick man höra tusen gånger. Så minnesvärt. Sedan kom en kille ur personalen med blommor han köpt, riktigt gulligt. Saknar verkligen det jobbet!! I alla fall så körde jag sedan höger in till den vackra belägna kyrkan/minneslunden och kyrkogården. Jag frågade barnen om dom ville se vart min pappa och farfar var begravda, och de ville dom. Jag tog ut Leia och hon satt hos sin morfar och jag förklarade för henne att morfar säkert var stolt nu... Å vad jag hade velat kunna ge mina barn en morfar. Känner mig så arg och sviken, samtidigt som jag vet att pappa också velat vara här hos oss.

Så var vi framme hos min farmor. Hon hade gjort kyckling och brunsås med pressad potatis till oss. Barnen åt massa och efteråt fick vi vaniljglass med hemmagjord hallonsås. Vi spelade BilYatzy, Fiaspel och sedan fikade. När farmor och jag tittade i albumet som jag gjort till Leia (hennes syskon har också varsitt så jag vill ju ge henne ett minst lika fint) så lekte V och S med lego. Precis som jag och min bror gjort med våra två kusiner. På kalasen var det Blindbock i källaren och dylikt. Vilka minnen!

På kvällskvisten tog jag, Viggo och Saga en liten promenad ner till fåren. Gissa om dom blev glada! Först så ropade jag "bää", men inget får svarade å så gick Saga in först. Sen efter några sekunder så svarade ett får hur högt som helst å Saga hoppade till, haha! Barnen sprang fram och tillbaka och gav dom morötter mm. Det är fördelen med att bo på landet, friska luften och så mycket roligt för barn i den åldern att göra. Nästa gång vi kör dit har fåren fått lammungar och så kan vi gå ner till sjön och "pluppa" sten. 

 

Sedan gick vi tillbaka och farmor hade haft gosstund med Leia. Hon hade pratat och skrattat lilla fisen. Det är alltid så trevligt att vara hos farmor, även om vi saknar farfar såklart. Så hjälpte jag farmor med telefonen och väl hemma så skickade jag ett sms till henne, men jag sa att du behöver inte svara hehe. Är så roligt att kunna glädja människor i släkten och det finns bara en farmorElla. =)

Hemma hade pappa Niklas kommit hem och vi mös med chips till MElodifestivalen såklart. Vi saknade storasyster Tova som är uppe hos mamma i Göteborg på lovet! Barnen blev givetvis nöjda när Danny vann. Jag vet inte riktigt vad jag tycker. Är så besviken på årets festival. Verkligen den sämsta hittills. Eller vad säger ni? Veti nte vem jag kommer hålla på i festivalen, i vart fall INTE Björn Ranelid. Det är ju för bövelen en sångtävling?

Jag tror att Niklas somnade först, men min lilla förkylda tjej ville då inte sova. Hon satt och gosade med mamma och sedan i sin favoritstol, bara hon fick se en lampa och mamma var hon nöjd. Bilden uppe till höger är från i fredags när jag, Viggo och Leia gick upp till fritids. Den enda dagen på sportlovet som barnen var på fritids. Niklas jobbade 6-18, men jag hade dom där mellan 10-16. Mest för deras skull ju då dom leker med massa kompisar. Eftersom jag inte är deras vårdnadshavare så får dom vara där då Nikas jobbar även om jag är hemma med Leia. Så funkar det här i Växjö kommun i alla fall. Jag åkte och klippte mig. Det gick väldigt bra med Leia, en gång fick jag ta uppe henne och amma medan Isabelle klippte mig där bak, haha. Ska lägga upp en bild sen, men nöjd är jag även om jag inte känner igen mig själv i page.

Så måste jag bara få kommentera prinsessans namn. ESTELLE. Vilket underbart namn. Det är så vackert tycker jag och passar på en liten prinsessa. Visst, föga förvånande men varför skulle dom inte få döpa till vad dom vill? Har sett en bild på Facebook med kungen och en chipspåse (Estrella), så löjlig humor. Kom igen liksom! 

Annars flyter livet på, och våren verkar vara på väg. Min svärmor kom med snödroppar häromdagen. Hoppas Leia slutar vara förkyld så är livet på toppp igen! 

Hoppas alla haft en bra helg, kram.


Presentation


Mamma. "Bonusmamma". Sambo. Dotter. Storasyster. Lärarstudent. Personlig assistent. Taifare. Musikälskare.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards