Strong Angel

Alla inlägg under mars 2012

Av Johanna - 29 mars 2012 11:53

Passar på att skriva några rader medans lillfisen "gymmar". Lillfis och lillfis förresten, hon är ju nästan som en av mammorna här i byn sa en "jättebebis". Det har ju blivit fyra nya bebisar här omkring nu bara på två veckor. Känns jätteroligt! Träffade lilla Edith i tisdags och då var Leia minst sagt en jättebebis i jämförelse. Hon växer och frodas lilla hjärtat och jag trivs så offantligt i rollen som mamma.

Igår var jag ensam med de fyra barnen och det var rittigt roligt faktiskt! Förra gången jag skulle ut till simskolan så blev det lite kaosartat, men startade i tid denna gång och fick lite hjälp av grannen som jag träffade uppe på fritids då jag hämtade, hon erbjöd sig att ta Saga så kunde Viggo, Leia och jag komma när hans grupp börjar. Så tack, Anna! De var så duktiga barnen och fick varsitt märke, en livboje med olika färger. Och det viktigaste, chokladmedaljen såklart! Leia var trött, men kunde inte komma till ro så jag bar henne mest, men i bilen hem somnade hon och då hann jag natta Saga riktigt och läsa en av hennes låneböcker och "mysa" som dom säger. Jag brukar säga att "men vi har ju myst nu när vi läst". "Nej, Johanna myser gör man när man bara ligger och pratar efter man läst boken". Viggo är rolig han. Så var jag borta hos honom med såklart men då hade L vaknat så hon fick vara med. Viggo läser för henne, är så gulligt. Blev väl aningens senare i säng än vanligt, men jag hann å ge mat, borsta ut Sagas hår ordentligt, köra till simskolan, ge dom varsin tia som de fick handla för och betala märkena. Barnen tyckte det var roligt att ha en "utan pappa kväll", men Saga sa att "kommer inte pappa hem ens lite?" Så sa jag ,nej han är på kurs. Då blev hon lite ledsen så ringde vi och sa godnatt i alla fall. Tova hade förresten en i princip datorfri dag då hon och två kompisar höll till nere vid mitt piano hela em/kvällen. Kul att de hittar på lite annat! =) Så frågade hon faktiskt när jag skulle åka "tror du vi får sitta lite vid datorn?". (har blivit så mycket av den varan att måndagskvällen slutade i att datorn åkte av, barn i tårar osv..) Vad heter det om man är beroende av en dator typ som en människa är av sprit? 

Sitter här och skriver och ser då att 4 april är det premiär av Titanic i 3D, big like på det! Det är ju en av världens bästa filmer enligt mig, kan inte sluta snyfta heller när Jack dör. Annars rullar dagarna på. På tisdag ska vi hem till Linda på fika, ska bli riktigt trevligt. Så på måndag kan Niklas följa med på babysimmet (är andra gången det är) för han jobbar eftermiddag så det blir mysigt att vara "lilla familjen" där. I måndags var jag där själv. Det var så mysigt och Leia älskar att bada. Små grodorna och mormors lilla kråka blev det som avslutning efter att vi känt på vattnet mest första gången.

När jag får tid (förhoppningsvis ikväll) ska jag skriva om dopet. En utav de lyckligaste dagarna i mitt liv, det blev så som vi ville ha det. Jag ville gärna ha barndop och vet att Niklas kanske inte älskar kyrkan, men han ville gärna döpa Leia om jag ville sa han. Han gjorde det kanske lite för min skull, men mest för Leias. Herregud va fin hon var!! Återkommer med det som sagt. Vi har fått mycket beröm för engagemanget i byn och det är ju riktigt kul att höra. Mest beröm har Tova fått, som själv gick upp till microfonen och läste dikten "Till min syster". Jag är mätka imponerad! Vilken fin tjej hon är. Det har hennes pappa och mamma gjort bra...

I eftermiddag blir det promenad med vagnen, hälsa pappa välkommen hem och så kommer min mamma och lillebror hit. Jag ska hjälpa honom lite med hans projektarbete. Tänk att han tar studenten i juni, min LILLEBROR???? 

Kram på er alla!

Av Johanna - 24 mars 2012 22:18

som ett litet barn kvällen innan julafton är jag. Maten står färdig, församlingshemmet är dukat, precis så fint som jag ville ha det och dopklänningen är struken. I morgon ska vår lilla dotter ha sin första stora fest. Jag ska villigt erkänna att jag är lite spänd och nervöst, men det ska bli roligt att få stå där med min familj och välkomna Leia på riktigt till världen. 

Vi har haft fullt upp här idag. Niklas vart in till stan och köpte det sista, bland annat 3 liter creme fraiche och en helvit body till Leia. Allt ska ju vara perfekt, man tycker liksom att man har tänkt på allt men då kommer man på till exempel att "ja just det hon måste ju ha en klänning att ha i ombyte på festen sedan". Mycket planering blir det, men jag ville ha barndop för henne för jag är själv döpt, liksom hennes pappa och hon får välja sedan om hon vill konfimeras eller ej. Sedan är det faktiskt mysigt med denna gemenskapen man får i församlingen. "Nille" och jag har övat på låten som jag kommer att sjunga till mitt barn i morgon och Tova har läst upp dikten ett antal gånger för oss så den sitter. Förresten åter till dukningen. Det var så roligt att se hur Tova och Saga la ut servetterna och Viggo skedarna. Jag hade Leia i bärselen så det gick finfint det. Så var ju hennes mormor, farmor och farfar med och hjälpte till med förberedelserna. Känns skönt att ha det där i lokalen intill kyrkan och slippa stöka här hemma, och dessutom är det rymligare där. Nu sover alla gott, förutom mamma. Det är mycket tankar som far som sagt. I morgon är det dessutom familjegudstjänst som det kommer mycket folk utöver de 50 personer vi blir. Blir inte så mycket vettigt det här inlägget märker jag, är nog alldeles för trött i huvudet. Kommer lägga ut bilder ifrån dopet sedan med all ifrån själva förättelsen till doppresenter och familjekort. 

Önskar alla en trevlig söndag, och en god natts sömn nu! Glöm inte klockan ;) OCH ATT TRANAN KOMMER I NATT. 

Av Johanna - 21 mars 2012 00:56

Detta är mina nya koppar jag införskaffat. Är inte mycket för sådana här inköp, men kunde bara inte motstå dessa. Älskade färgen. Någon som håller med? 6 stycken för enbart 100 kronor tycker jag var ett kap. Så avslutar jag med en liten bild som Fia tagit. Den är tagen hemma hos henne förra veckan.


    

Av Johanna - 20 mars 2012 23:22

Bläddrar i min "Vi föräldrar"tidning samtidigt som jag tittar på denna lilla varelse som ligger och sussar så sött bredvid mig. Så avnjuts en kopp te. Det är avkoppling för mig. Sedan ligger jag och tänker starkt på en sak som N och jag pratade om i helgen...=)

Han är ju på jobbet. Är lite ensamt när han jobbar natt, men lilla ipaden håller mig ju sällskap också. Var nyss inne och kollade på Skatteverkets hemsida och jag ska få tillbaka 13 000 kronor på skatten, vilket ju inte känns alltför tråkigt må jag säga! Trodde jag skulle få restskatt i år då jag sålt mina fonder för att köpa bilen och barnvagnen bl.a Men icke sa nicke:) det var ju en glad nyhet. I alla fall igår fyllde Niklas år, och passande nog var skolan stängd. Vi väckte honom med frukost på sängen och så fick han öppna paketen som var två biljetter till Filip och Fredriks show i Växjö (fixat med barnvakt) och Game of throwns på Blueray och så chokladhjärtan såklart. Jag tror att N hade en trevlig dag som avslutades hos hans föräldrar som bjöd på köttgryta och en jättegid chokladkaka. 

I söndags så var jag och handlade. Sedan hade vi mys med pizza och Bingolottospelande. Jag blev så sugen på Dragéäggen som äntligen kommit så jag köpte en påse och tre tianlotter till Niklas på födelsedagen, men när jag kom hem hade barnen suttit så mycket vid datorn/ipaden så jag gjorde en skattjakt åt dom istället innehållande just godis, tio enkronor var och varsin tianlott. Jag gjorde så som mamma brukade göra till oss när vi var mindre. Att Viggo och Tova fick först varsin lapp med en bokstav på. På baksidan av lappen stod det till exempel "vid en liten klocka i köket". De fick då en ledtråd till vart nästa lapp skulle ligga och när de hade 6 eller 7 lappar skulle de bilda ett ord utav dessa bokstäver dom hittat, och där låg skatten! Saga kan ju inte läsa riktigt än så hon fick målade skattkartor istället. Jag är ju inget proffs på det precis, men det funkade bra. Dom var dock väldigt ivriga och lite "lata", haha men lite fick dom leta innan jag ibland fick hjälpa dom. Saga hittade skatten först i Microvågsugnen och hoppade av glädje. Så har ni inget att göra en helg, ta och fixa en simpel skattjakt, det var roligt att se deras entusiasm och engagemang. 

Så till en mindre rolig grej. Någon/några har tydligen inget liv. (eller jo, det har vi väl alla här på jorden, men inget roligt i sådana fall) då det förekommit vandalism här i byn. Skolan, gymnastiksalen, garage med mera är nerklottrat! Lider med barnen som nu får gå ut och in genom nedklottrade dörrar och visst ser det tråkigt ut. Tycker det är förjäkligt rent av. Varför gör man en sådan meningslös grej? Kostar ju bara massa onödiga pengar!! Man förvånas snart inte över någonting. I en liten byn som denna... Hoppas synden en vacker dag straffar sig självt i alla fall.

Så till lite trevligare saker. Ikväll var vi nämligen på "Små & stora" för alla. Syskon, mor och farföräldrar mm fick följa med. Så hela familjen var ikväll med så Leia och jag fick visa vad vi brukar hålla till om tisdagsförmiddagarna. Så var farmor, farfar och mormor också med. Tiden bara rusade iväg och jag hade supertrevligt även om det var intensivt. Jättegod fika, sång, ljuständning och prat med dessa fina människor här i byn. Är glad att jag hamnat här! Dock saknade vi ju Emelie och Fia med familjer... Tova och hennes bästa vän Moa var med och dom älskade fikat. Skrattade åt Tova, hon bara tog mer och mer. Men hon har ju rätt, varför inte passa på?;) Saga satt hos mamma för det mesta. Hon var så söt när hon blev kittlad. Viggo satt intill mig, Leia och pappa. Leias nya favorit är "En kulen natt". Hon skrattar så hon vet inte vart hon ska ta vägen. Jag kan inte låta bli att skratta åt henne, varje gång vi sjunger denna. Hjärtat mitt, du blir goare och goare för var dag som går. Tänkte lägga in lite bilder ifrån kvällen:

       
   
     Pappa håller sin minsta lilla tjej. Och storebror Viggo älskade fikat, precis som storasyster. 


         

Sångstund i ringen. Satt jämte min kompis Ethel och hennes föräldrar. Här på bilden sover jag gott i mormor famn. Man blir trött av att sjunga och busa! 


Hela familjen Ingmarsson / Aronsson och så Tovas bästa vän Moa till vänster. =)      


Avslutar ikväll med att än en gång GRATTA Emelie m familj till nytillskottet, Edith. Så roligt så. Kram från oss.

Natti på er alla // Johanna    


Av Johanna - 18 mars 2012 23:39

Tänkte tipsa om en skojig tävling där DU har chansen att vinna ett presentkort. Gör som mig, tävla. =)

http://ramdala-kiza.bloggplatsen.se/2012/03/17/7556445-tavlingsdags/

 

Av Johanna - 16 mars 2012 18:50

 som P!nk säger. Eller åtminstone för Tova. Niklas stora flicka har ju fyllt hela 12 år, och går mot stormsteg in mot tonårslivet. Hon har hela huset fullt av sina kompisar. De ska äta hamburgare, köra Ryska posten mm. Riktigt roligt för henne! När Niklas, jag, Saga och Leia kom hem ifrån BVC idag så var svärföräldrarna här. De höll på att städa och hjälpa Tova med att städa henne rum. Innan kunde jag känna att det var lite konstigt / jobbigt att ha dom så nära inpå, men nu är jag mer än tacksam!! Fastän dom passerat 70 så är dom så glada i sina barnbarn och fruktansvärt hjälpsamma med allt. Till exempel när Niklas blev ensam med barnen så fanns dom där då han började kl 6.00 inne i stan och dagis öppnade då. De lämnade barnen och fanns där. Man ska se det som är bra, som om det är lite för mycket ibland det är verkligen något jag inte bryr mig om längre. Mitt hjärta blev så varmt då dom bara "Är det något som vi kan hjälpa till med så säg till!". Inte alla som har det så. Dom sa att de tycker det är lite tråkigt nu att jag bor här för innan fick dom träffa barnbarnen och vara barnvakter så ofta, haha.

BVC var det ja. Idag passade det bra att pappa var med på ett besök då han var ledig. Och så ville storasyster Saga följa med. Viggo var hemma med en kompis denna gång. Idag klädde jag henne riktigt "flickigt" dvs rosa heldress. Hon var så söt så! Älskar att variera. Ibland har hon gröna byxor och ibland klänning, ibland exempelis Villervalla body och byxor. Sen när hon blir äldre får hon ju välja sin egen stil ;) Allt var bra på BVC. Hon hade gått upp lite mindre än vi trodde, men hon har ju varit lite förkyld och febrig så det var bra ändå och kurvan ser så fin ut. Ligger nästan precis i fas. Hon väger nu 5,6 kg drygt och är 61,5 cm lång. Saga hjälpte till att mäta ochhon gissade på 62, så nästan rätt. Sedan var det dags för det otäcka. Min lilla lilla flicka skulle få två sprutor. Pappa Niklas höll henne och första sa hon ingenting faktiskt, medan andra var lite läskigare. Det sved på henne förklarade BVC-sköterskan M. Det gick ganska bra, men visst gör det ont att se sitt lilla barn ledsen?? Det var ju första gången (förutom på BB då de tog PKU-testet) som dom stuckit henne. Nu sussar hon sött i sängen med plåster på vardera ben. 

Saga tyckte det var roligt att följa med, men hon fick hålla för öronen när Leia skrek haha. Hon och jag tog en promenad ute sedan i det fina vädret. Vi gick uppom fritids och hämtade hennes Skridskomärke och diplom. Det var inget namn på så jag skrev hennes för och efternamn med guldpenna sedan hängde vi det över hennes märkessköld. Ikväll blir det lugnt och mysigt. I veckan däremot har vi varit hos Jenny. Hon bjöd på en UNDERBAR kladdkaka med hallon och grädde. Saga lekte med kompisen Noel i dryga två timmar och vi fick oss en pratstund om allt mellan himmel och gjord. Är jätteglad över att ha träffat någon som är så lik mig till sättet och med åsikter osv. Ser fram emot nästa promenad! Och så i onsdags var vi hos Fia på "mammadate". Hon hade gjort en ljuvlig blåbärspaj och tiden FLÖG verkligen iväg. Det var Emelie, Frida och jag med barn som var på besök i deras fina hem.

Annars mådde jag inte så bra i onsdagskväll. Har mina "downs" ibland och det är något jag får leva med. Kände mig så pressad inför allting, samtidigt som jag tänker alldeles för mycket på hur allting ska bli och likaså på mina älskade änlgar. En liten kram... Funderar starkt på att besöka platsen där pappa dog, en gång till. Har bara varit där en enda gång på snart 13 år. Det är ju jobbigt, men vill det för själens skull. Jag tänker så mycket...

Och så var jag på mitt livs första gruppintervju igår. Jobbintervjuer har jag ju varit på en del, men i grupp var lite annat. Jag fick börja och det kändes sådär. "Hej jag heter Johanna och kommer härifrån Emmaboda, men bor nu inann Växjö med vår lilla dotter...." öh...." Ni vet det där när alla verkligen glor på en, man känner hur det hettar om kinderna och man glömmer ungefär hälften va det man skulle säga? Men sedan presenterade de återstående sig, vi fick en lapp att fylla i och så kallade dom in oss en och en för individuella samtal. Där kändes det bra och VDn sa han fått ett positivt intryck av mig. Jag fick gå in som nummer två, den enda killen som var med sa "vi låter morsan gå före eller vad säger ni".  Riktigt vänlig själ! Skulle velat ge honom en kram, menar hur många i dagens samhälle tänker så? Alla är liksom "bara JAG får gå in.." Leia var förövrigt hos sin mormor som var barnvakt. Så jättetack, mamma!! Ni verkade haft en mysig stund ihop i alla fall. 

Så vad är det för jobb undrar ni? Det är serveringspersonal på tåget mellan Kalmar - Malmö som jag sökt. Vore riktigt roligt att få komma ut och se sig lite om, samtidigt som Niklas mer än gärna är pappaledig. Jag har ju inte fått det, och får jag det inte så är jag mer än gärna hemma lite till med Leia.Vet inte om jag skulle kunna vara utan henne så länge (sprang från intervjun hem till barnvakten), men vill ju i alla fall ha dörren öppen. Jag söker ju from 1 juni och isåfall deltid eller extra det hade dom också. Så får vi se. Är det fel att tänka som mig? Men Niklas är ju hennes pappa? Och detta jobbet verkar roligt, hade inte ens tänkt söka något förens tidigast oktober så vi får se. Ser det mest som en rolig grej / en liten möjlighet. Mitt mål är att vidareutbilda mig, men inte än. Leia får bli lite störra lilla hjärtat.

Tänkte avsluta med lite bilder. Puss och kram, och ha nu en toppen helg! 

   

Lillfisen pratar på för fullt <3 Och här jämte har Viggo skrivit på inköpslistan :D "INTE blodapelsiner". Han är för söt.


   

Älsklingen har nog tänder på g. Kliar som attan i munnen på henne och så har hon haft feber två gånger och varit snuvig i två omgångar. Bilden till höger är en bild från min mobil. Min köra sambo hade "rosat" mig. Så jag hämtade ut en stor underbar ros igår. Det är sådant som gör att kärleken bara växer och växer för var dag som går... För han är något alldeles extra. <3 

Av Johanna - 11 mars 2012 21:06

Det var inte igår som Niklas, Leia och jag var ute själva en långgrunda, men idag så. Solen har ju lyst på oss idag. Dock gör man ju det felet varje år att man luras och tar på sig för lite kläder. Men det gick bra ändå. Vi tog den mysiga rundan runt Torp. Det var lite som en guidad tur faktiskt, haha. Tror nog att Niklas njöt lite när han fick berätta att "där bor dens föräldrar" osv. Inte trodde väl jag att bekväma Johanna skulle trivas med att barnvagnen blir lerig och det luktar lite häst med mera, men jo då. Jag vet att min dotter kommer växa upp i en trygg miljö och dessutom med vänner inom meters avstånd. Det enda som är trist är att man inte kan gå till affären lite då och då, men vilken tur det finns bil då! Leia mår inte så bra hon. Hennes envisa förkylning ger inte med sig och är nu värre än någonsin och så har hon fått feber på kuppen. Hon är gnällig och varm och speciellt eftermiddagen har varit tuff för henne, men hon har kunnat sova lite på mammas mage i all fall. Så ikväll gav jag henne en Alvedon, stolpiller som barn mellan 5-10 kilo kan få. Så TACK Fia för hjälpen/tipset! Det var första gången jag gav henne något sådant. Lite läskigt var det allt, men gick hur bra som helst och när jag känt på henne nu timmar senare känns hon inte liks varm. Kanske inbillning, men hoppas så... Annars idag sov vi länge och så fick vi hem barnen igen, ikväll grillades det minsann! Inget smakar väl så ljuvligt som årets första grillade köttbit? Så spelade vi Bingolotto som vi alltid gör på söndagarna, dock utan vinst. Men det var trevligt ändå, trots att jag mest höll på med Leiisen. Barnen verkade haft en trevlig helg i Kalmar och Saga visade stolt upp sina nya rosa glitterskor hon köpt för egna pengar. Ikväll ville hon att jag skulle läsa för henne och hon berättade om sin längtan efter skolkompisarna i morgon, Tova har spelat piano och så har Viggo suttit vid datorn, och äntligen fått spela sitt älskade Mindcraft...(heter det så?). Jag satt ju och pillade lite med mitt CV igår, och gissa vad? Det enda jobbet jag sökte fick jag en kallelse till intervju redan nästa vecks! Här händer det grejor. Det stod att dom svarar inte alla som söker och hör du inget inom mars så har du inte gått vidare. Så bara det känns ju bra för självförtroendet! Om jag vill / klarar av att bara vara mammaledig i sex månader återstår att se, men Niklas vill också vara hemma och han är ju världens bästa pappa , samt som jag vill se mig om i världen lite också. Är man en dålig mamma om man tänker såhär? Vet ju inte alls om det blir såhär men tanken finns där, och bara tanken på det för mitt hjärta att blöda. Tänk att vara utan Leia typ 9 h i sträck? I morgon är det ny vecka, med nya möjligheter. // J. Ps. Om det är mycket stavfel så är det för jag testar att blogga ifrån ipaden.

Av Johanna - 10 mars 2012 16:36

för exakt tre månader sedan, för då blev jag förälder. Vår dotter Leia Mariella Ingmarsson tittade ut kl 16.15 den 10 december, efter 32 plågsamma timmar låg hon där på min mage alldeles ny. Hon skrek lite, men hade svalt en del fostervatten. Jag minns synen av en liten varelse med massa hår innan de gick iväg med henne. De vägde henne och klippte den korta navelsträngen, sedan tog dom henne till Neonatal en stund (vet fortfarande inte riktigt VARFÖR), men hon hade hög puls. I alla fall så minns jag Niklas, där kom han stolt som en tupp med sin lilla flicka i famnen och kom in i förlossningsrummet och sa "de ville inte ha henne där mer". <3 K Ä R L E K

Nu är hon alltså tre månader vår prinsessa. För var dag som går är hon mera med. Hon fick tre lugna veckor, men sedan jobbiga veckor med kollik eller magknip. Livet var inte alls roligt för lilla gumman. Men nu är allt så mycket bättre. Nu börjar hon upptäcka Babygymmet, hon pratar med sina fötter och så jollrar hon när hon så nöjt ligger och har bajsat haha.

Så grattis min älskade unge på tremånaders-dagen. Föralltid ska jag ta mitt ansvar och försök finnas i ur och skur och som Mauro Scocco sjunger "Du är aldrig ensam, glöm aldrig det och jag gör vad som helst för dig. Det hoppas jag du vet". 

Vi har haft en lugn förmiddag tillsammans. Slökollade på femmilen, åt mackor och kaffe å ammade mm. Jag har också beställt doppresenten nu från oss till Leia. Det blev ett halsband i silver en stor prinsesskrona så står det "min prinsessa". För er som inte vet är Leia en prinsessa i Star wars, därav hennes namn. 

Ikväll lagar Niklas potatismos och lax och så ska vi givetvis se Melodifestivalfinalen till Niklas stora glädje (not). Jag hejar faktiskt på Molly. För hon har sådan otroligt vacker röst och den låten berör. Men Loreen KOMMER att vinna och det gör mig ingenting för den låten var bra och framträdandet enastående. Hur det går för Ranelid återstår att se. Jag har tippat honom som femma, men kommer han så högt upp? På oddset tippade jag Danny som segrare (om inte Loreen vatt med) och att Lisa Miskovskey kommer trea. Det var 4,5 gr pengarna ungefär. Jag tror Danny kommer tvåa, men är ändå osäker då hans låt inte är speciell alls. Vad tror ni? 

Om någon undrar va de stora barnen är så kom deras mamma förbi i fredags för dom skulle till deras mormor denna helgen. Känns konstigt att vara "lilla familjen" ett par dagar och att Niklas inte jobbar. Det var inte igår precis... Känns tomt, men de kommer hem snart igen ju =)

Älskar att vara mammaledig. Vill aldrig försvinna ur denna lilla bubbla, även om vissa dagar är man ganska less på att amma, trösta och åter amma. Niklas vill vara föräldrarledig så jag har tittat över en del jobb, ett som jag verkligen är intresserad av. Så eventuellt blir det jobb framåt hösten. Men nu blickar vi framåt först emot kvällens final, men framförallt en sommar som ICKE gravid och bara ledig med familjen. Det stora för oss blir Gotlandsresan. 

Ha nu en fortsatt trevlig lördagskväll! 

Ps. Nästan alla verkar komma till dopet och det ska bli en ära att få stå där och välkomna vår prinsessa in i Svenska kyrkan. 

Leia just nu. <3  

Presentation


Mamma. "Bonusmamma". Sambo. Dotter. Storasyster. Lärarstudent. Personlig assistent. Taifare. Musikälskare.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards