Strong Angel

Senaste inläggen

Av Johanna - 11 januari 2013 19:44

Vaknade upp och det stora isblocket i magen hade smält! Hoppas ni förstår min metafor... I alla fall så fick N sovmorgon medan L och jag busade med allt möjligt. 11.20 hämtade vi S och V på skolan. Leia fick åka pulkan upp. Inte för att det var mycket snö men ändå. Annars har vi bakat bröd, ätit en god gratäng mm. Viggo har en kompis här som ska sova över. Det är roligt att se hur bra de leker. Efter maten ordnade jag med Fångarna på fortet här hemma. Såklart blev det sju celler och tillslut skattjakt där ostbågspåsar och chips fanns. Det var så roligt att se deras lekande och hejande! Dessutom blev det 4-3 så spännande var det också;) De fick en gåta som Viggo efter ett tag klippte. Är inte speciellt förvånad över att just han var den som hade svaret. Sedan ställde vi fram alla kryddor vi hade på en enda lång rad på bordet där bara EN hade en lapp under och så fick de titta under en åt gången. Så hade vi "vem är personen jag söker" (Zlatan i detta fallet) och en hinderbana. Sen skulle de lägga i pengar i en skål och när den sjönk förlorade man. Efter det fick de varsitt papper och varsin hög med Playmais som de skulle bygga en rektangel, en cirkel och en kvadrat så fort som möjligt. Det var riktigt kul att se hur de levde sig in i det och verkligen samarbetade. Till sist fick de massa mängder clementiner de skulle pressa ut saften så snabbt som möjligt över en viss gräns i ett glas. De höll på med allt i cirka 1,5 h. Bra med en paus ifrån alla dessa tekniska prylar.. Nehe, nu ska minstingen i säng så ska vi andra kolla på film. Ha en superbra helg! // J

ANNONS
Av Johanna - 10 januari 2013 23:01

Hej mina fina! Jag känner mig faktiskt piggare idag. Liksom att den där stenen jag har eller isklumpen i magen har smält halvvägs. Jag vet att det inte går att förklara så struntar i att gå in på det, men i alla fall var det lättare att komma ur sängen idag, lekarna med Leia blev betydligt fler osv...

Efter en lugn morgon med en härlig kaffekick körde L och jag in till stan för att luncha med Niklas innan han började jobba sista passet för veckan. Det blev såklart den härliga buffén på Grand Samarkand för bara 89 kronor och då ingår kaffe och kaka. Dessutom föredrar N thaimat och jag mer husman och mankan välja både och så det är perfekt.

Efter lunchdejten körde N och Leia och jag gick och strosade runt och hade allmänt trevligt. Så till dagens klipp!

Jag hade presentkort på MQ som jag fått via wrapp (en app som ger bort gratis presentkort) så om ni känner för det skaffa gärna det så ger jag er gärna och tar tacksamt emot också för den delen ;)

I alla fall hittade jag en tröja ifrån Sunshine, ordinare pris 299, 70% och så hade jag wrappen på 50 kronor så i kassan blev det 44 kronor för en tröja ifrån MQ, det ni! Så fortsatte jag min shopping inne på H&M med en foundation (min var nästan helt slut så väldigt nödvändigt), en svart kofta, en babyfilt till Leia (bara 30 kr) och så en tröja till henne. Allt detta gratis, för jag fått ett presentkort på H&M av mamma i julklapp. 

Efter GS gjorde vi veckans handling på Maxi, vilket jag tycker är trevligt. Komma iväg, se på folk och så älskar L att åka kundvagn.

Hemma fick hon sin gröt, gungade på gunghästen, körde med sin bobby car, lekte med sitt hus och så mycket mor och dottermys. Visst, har det fortfarande lite tungt psykiskt, men en betydligt bättre dag idag än övriga dagar i veckan som varit väldigt jobbiga med ångest till höger och vänster. Men nu släpper vi det och hoppas jag kan få vara bara "Johanna" igen. Alltså den jag egentligen är med livsmotivation till max...

När L somnat fortsatte jag mitt shoppande, en pocket på Adlibris för  21 kronor och fri frakt. Presentkortet på 25 kronor räckte alltså för att få hem en gratis bok i brevlådan. (Också fått via wrapp). Sedan använde jag mitt andra presentkort på Adlibris för att ge till en viss person, men det är hemligt för veta att denne läser här.

Nehe, blev mycket om vad jag köpt idag (vem bryr sig liksom), men ville mest bara tipsa er! Nu ska jag ner och krama om sambon och se film. 

Kram // J

   

(dålig bild den är mycket snyggare än den ser ut + kul att inte bara köpa svart:) Allt detta idag kostade mig alltså 44 kronor. Det ni!

 

ANNONS
Av Johanna - 9 januari 2013 23:52

Det bara måste ju vara när man kan göra tofsar på sina barn. Idag provade vi på Leia. Sött eller vad?? Fick tyvärr ingen bra bild, men iallafall. Får bli ett längre inlägg i morgon. Sov gott// J

Av Johanna - 8 januari 2013 23:43

Idag sa vi hipp hipp hurra för farmor som fyllde 74 år! Leia och jag körde dit på eftermiddagen och stannade ända tills 18.30 Farmor fick en korg med vin, godis, lotter mm. En typisk "Ellakorg" med andra ord. Till fika fick vi kakor med nougat bla och en supergod tårta jag aldrig ätit innan. Efter kaffet spelades MaxiYatzy såklart och det bjöds på många skratt. På kvällen kom mina två farbröder m familjer och vi åt farmors hemmagjorda kroppkakor innan det bjöds på mangomousse och en apelsinpannacotta till efterrätt. Mycket gott! Så mycket ätande idag ;) Leia mumsade på hon med, men godast var jordgubbarna hon fick tyckte hon. Alltid så trevligt att komma till min härliga farmor. En bestämd, men väldigt varmhjärtad person... Leia fick förresten en superfin klänning av min farbror m familj. Den var väldigt söt och inte lik någon klänning hon har. Tack snälla, är mer än tacksam! Föresten min kusin på sex år är så cool. Han och hans pappa kom först och där låg mammas schäfer i hallen. Vakthund som han är skällde han och rusade emot kusinen. De flesta barn hade nog blivit rädda, men han sa bara "Nämen tjena Atlas. Vad glad jag blev att du var här" och klappde honom. Efter kalaset körde jag med min bror och mamma hem. Vi kollade på en ganska dålig hockeymatch som FBK vann med 2-1 mot mitt hatlag Växjö. Kände mig lite piggare idag på förmiddagen(hm svårt å skriva då min hand somnar hela tiden!) men föll ikväll in i samma "skit" igen. Varför?!! Huvudvärken varje dag börjar bli riktigt jobbig men det jobbigaste är att bli så deppig och orkeslös. Så svårt att förklara inte ens min sambo förstår... Nehe, glöm dina bekymmer i morgon kommer nya! // J Ps. Saknar dig så fort jag inte är hemma och det är så tyst utan någon som snarkar. Längtar tills vi ses N

Av Johanna - 7 januari 2013 22:36

Finns inte så mycket att säga om den här dagen. Just nu ligger jag utslagen med enorm sveda över hela kroppen. Hoppas att salvorna illa kvickt tar bort mina röda sår och prickar, så kallade eksem. Enligt läkare får man inte stressa ej heller må psykiskt dåligt. Där sket det sig direkt idag... Vaknade och kände direkt efter duschen att något var fel. Det har var riktigt kämpigt att vara ensam med Leia idag då jag fått tvinga mig upp ur soffan, tvingat mig att köra runt med henne på Bobby caren, som jag annars njuter av. Nej, mina vänner idag var inte min dag. Hoppas innerligt det bara var en dålig dag och inte något ihållande... Hade jag träffat mamma idag hade hon tittat på mina eksemriga armar och sagt: "Johanna,nu är du nere igen. Hur mår du??". Jag hade försökt neka, men min kropp talar om hur jag mår psykiskt ibland. Läskigt, men sant. Så nej, jag kan inte ljuga... Men men alla har vi dåliga dagar även om detta grundar sig i en "gammal" depression. Hoppas ni alla haft en bra måndag! Stora kramar / en trött J. Ps. Leia körde racet tills hon 2.18 gav upp och somnade i min famn.

Av Johanna - 6 januari 2013 23:28

Ja, den frågan ställer vi oss alla någon gång. Att: hur ska jag vara och hur är min stil? Det brottas man mest med genom högstadiet tror jag, men nu är det väl kanske inte just min identitet jag söker utan lite vad jag ska göra med den.

Enda sedan jag var liten då de började kalla mig för "författaren" i första klass så har jag vetat att jag ska jobba med att skriva. I högstadiet var jag söker på att Johanna var en blivande journalist, men ju mer tiden gått desto mer förstår jag hur tuff branschen är och pressen på sig att hela tiden leverera. Hela tiden har jag också sagt att LÄRARE, det ska jag inte  bli. Det vore ju som att gå om skolan år ut och år in. Så kom tiden i gymnasiet när jag läste rättskunskap, samhällskunskap, socialkunskap med mera och var inne på att jurist, DET ska jag bli. Men snabbt insåg jag att det är jag för lat för. Jag har alltid haft lätt för skolan, men när jag insåg att jag skulle behöva bo vid böckerna och kanske skulle mina betyg inte räcka endå så föll det också bort. Så i gymnasiet kom jag endå att tänka på hur mycket musiken betydde för mig. Att klinka lite vid de vita tangenterna och drömma sig bort bland dess underbar ljud som kommer ut, det är en obeskrivlig känsla. Så musiklärare fick stå högst upp på listan. Så kom förskollärare fram som ett alternativ. Min mamma är utbildad det och hon rådde mig att inte bli det utan söka mig till vanlig lärare i såfall. Och nu när jag själv har familj, faller det bort. Nog för att jag älskar barn oerhört mycket, men att ansvara för ett och dessutom ha fyra barn varannan vecka hemma det är alldeles lagom som det är. Man får ju liksom inte tröttna på dessa underbara liven... Så kom jag och tänka på grundskollärare i alla fall och då mellanstadiet. För högstadiet vet vi alla hur man var. Jag vill lära ut till de som verkligen vill, inte måste. De allra flesta 10-12åringarna jag känner vill fortfarande någonting med sin skolgång. Så sökte jag in och kom in. Och så kom ett positivt graviditetstest, så att gå en termin för att sedan vara mammaledig kändes totalt meningslöst. 

Men en annan linje jag funderar mycket kring är Ungdom och missbruksvård. Dels för att jag verkligen vill hjälpa andra, och att få se de kanske bli bättre och att man gör någonting viktigt är a och o. Vad är det annars för mening med allt? 

Så, då återstår tre val:

1. Musiklärare, 4,5 år

2. Mellanstadielärare 4,5 år (kanske inriktning musik då läser man enbart 30 p musik)

3. Ungdom/ missbruksvård = behandlingspedagog


Som musiklärare skulle jag verkligen få hålla på med det jag älskar!! Jag tror att jag är bra med barn och ungdomar, men frågan är om det är för "tungt" och att man skulle sakna att vara mer lärare bara? 

Som mellanstadielärare skulle jag nog trivas som fisken i vattnet. Men är jag en sådan typ? En lärare? En vanlig lärare? Det är så svårt!! Jag tänker mycket på hur intressant det låter att läsa ungdom/missbruksvården och jag är väldigt mycket inne på det vissa dagar. Jag har pratat med många som läser/har läst det och de säger det är hur intressant som helst. Men då är det detta; har man det psyke som krävs? Kan man lägga undan jobbet och koppla av hemma? (gäller nog som lärare också ifs). Sedan är ju ingen som undgått lärarnas sommar och vinterlov tex. Dessutom är det måndag till fredag dagtid som gäller! Och har man familj, är det ju det man vill jobba. Men kan man tänka på det? Helgjobb kanske vart tredje helg kanske inte vore så tufft? Och dessutom är det "bara" tre års plugg...

Det kanske finns helt andra linjer att läsa som jag missat helt så tipsa gärna isåfall.

För några år sedan var jag så säker, nu är jag vilse i pannkakan. Jag vet att det slutlgiltliga valet ligger hos mig själv, men tips eller bara vad ni tror skulle uppskattas enormt, och kanske hjälpa mig ett steg på rätt stig....

(sen kan man ju hoppa av osv men är ju bättre att överväga noga innan)

Godnatt // J

Av Johanna - 5 januari 2013 23:50

Hur gör man när man lovat att inte blogga om man inte har något vettigt att skriva, fastän man "lovat" sig själv att skriva minst en gång per dag? Jag vet faktiskt inte.. I alla fall var jag på ishockey där domaren avgjorde matchen. Brukar inte skylla på domaren men idag får man det!! Enough said. Sverige förlorade finalen, men silver är fantastiskt bra det också.. Det var i alla fall mycket trevligt att umgås med det grönvita folket idag!! Och så avslutades kvällen med Jurassic park 2. I morgon är det trean, som jag längtar nu igen... (Aningens ironisk) tråkigt inlägg detta, får piffa upp det med en bild. Kram och sov sött! /J

Av Johanna - 4 januari 2013 23:58

Godkväll! Snart har fjärde januari passerat och jag längtar efter John blund. Vi har haft en supermysig dag hela familjen och en kompis till T. Först mat hos svärföräldrarna och såklart kaffe på det. Sedan körde vi och badade i nästan 2,5 timmar! Efteråt fikade vi och såklart blev det räkmacka, kaffe och chokladboll. En helt perfekt dag! Men jag blev nerröstad och har lidit utan mobil och genom hela Jurassic park. Barnen gillade den i alla fall, men det var min kära sambo som satt och "schhh!! Titt nu..". Föresten, min sprängande huvudvärk håller i sig. Jag vet, det är dags för en synundersökning! Dessutom gnisslar jag tänder om nätterna och hade behövt akupunkturen från mitt förra jobb.. Nehe, slut gnällt. I det stora hela en toppendag, speciellt bubblandet. I morgon är det ny dag och just det, hockey! Avslutar med bilder...Skriver ifrån iphonen så blir stora då jag inte kan redigera. I alla fall, godnatt /J

Presentation


Mamma. "Bonusmamma". Sambo. Dotter. Storasyster. Lärarstudent. Personlig assistent. Taifare. Musikälskare.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Strong Angel med Blogkeen
Följ Strong Angel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se