Strong Angel

Senaste inläggen

Av Johanna - 17 januari 2014 10:26

http://fitnessbyisabelle.shapemeup.se/2014/01/15/vinn-barbar-hogtalare-fran-sony/


Här kan ni läsa om tävlingen och hur ni gör för att vara med och tävla!


Lycka till.

ANNONS
Av Johanna - 6 januari 2014 21:39

Det fick bli ett inlägg till i väntan på att N ska spela färdigt sitt race. Jag trodde när jag träffade en så pass mycket äldre kille att han inte skulle hålla på med massa miljarder pangpang och racingspel, men tji fick jag. Nåja, alla har vi olika intressen...


I lördags jobbade jag ett 16-7.15 pass. Det var roligt att vara tillbaka och de femton vakentimmarna gick väldigt bra! Vi hade en bra kväll. Jag fick också min julklapp av företaget. En fin burk med saffranskakor och några speciella, små knäckebröd. Det gladde mig lite extra! Att jag råkade knapra i mig några saffranskakor under natten, var inte meningen ;)


I torsdags hade vi mys här hemma på hög nivå. Vi spelade Las Vegas, det roliga spelet jag fick i julklapp hela familjen. Som man kanske kan misstänka med tanke på namnet handlar det om mycket tur, men också lite skicklighet men är ändå inte alls jättesvårt för barnen. Vi gjorde också glass i glassmaskinen och drack varm choklad, som speciellt V frågat om vi minsann inte kunde köpa det någon gång till kaffemaskinen. På kvällen började vi kolla på "Hungergames" tillsammans. Gemenskap kan varalite "gnabbigt", men är ofta väldigt mysigt. Nu är Leias syskon hos deras mamma och det är tyst här i huset. Visst kan det vara skönt någon gång, men oftast saknar man dom... 


 


Förresten, kolla in Leias påhitt i veckan. Hon hittade Tovas gamla docka och bad mig hjälpa henne att klä av den för den hade bajsat sa hon. Sen hämtade hon själv en blöja och snodde in den i "måste ha blöja, mamma. Nu kläde!". Då skulle jag hjälpa henne med armarna för det fixade hon inte själv när tröjan skulle igenom där. Dessa ungar... Påhittiga och kloka. Andra nya roliga meingar som kommit är "Komme stax mamma" eller "Ja´ll göra nånting!!". Barns glädje och den glädjen de skänker en varje dag ´, vad vore livet utan det?

Kram / J    

ANNONS
Av Johanna - 6 januari 2014 21:04

Det finns egentligen ingen förklaring till varför kvällen känns som den gör. Min lilla flicka är hos mamma då dagis är stängt i morgon och N jobbar medan skolan åter drar igång för min del. Visst, det har varit en fantastisk julledighet, men kanske är det därför det känns så jobbigt? Man säger alltid att det går så fort, men den här gången har det gått fort! Fortare än ett hundrameterslopp sprunget av Usain Bolt. Fortare än vad det tar för ett äpple att falla ner från trädet, men också fortare än när en vindpust drar fram och man får den där isande känslan mot ens lena kinder. 


Idag har vi haft framträde i kyrkan med sång och dramagruppen. Musiken är någonting jag verkligen glädjs över och som finns här i livet. Vet ni hur det känns när jag säger att musik är kärlek? Det är tusen känslor på en och samma gång. Kärlek innehåller ju egentligen allt: både glädje, men också besvikelse och ledsamhet. Det var fantastiskt som alltid att l¨ta rösten komma ut och bli till vackra tongångar. Jag antar att jag som vanligt är otacksam för allt jag har. Jag är lycklig, men i och för sig, måste man alltid alltid alltid vara glad? Mitt recept mot ångest är att bearbeta den. 


Missförstå mig inte nu för jag har för det mesta tyckt det varit väldigt roligt att studera och jag har lärt mig så oerhört mycket på bara en termin, men den sista kursen inann jul var väldigt påfrestande. Det är kanske det som gör att man känner sig lite omotiverad? Dessutom kommer det vara väldigt mycket grupparbeten. Ska jag vara ärlig är jag så trött på dessa att jag vill spy rakt ut! Jag tycker det är roligt ibland, men inte nästan hela tiden! Vi lär oss dessutom att tillsammans lär man sig bäst. Det tror jag till viss del stämmer. Genom seminarium har jag snappat ut mina kloka kurskamraters tankar , men det finns många som föredrar ensamarbete och det behövs i alla fall lika mycket, tycker jag. 


Nu får det vara färdiggnällt. Jag har lättat mitt hjärta lite. En eloge till er som orkat ta er igeom dessa rader. Men återigen vill jag poängtera att livet är inte bara en dans på rosor så varför ska då allting man skriver vara positivit? Man kommer ingenstans med fasader eller att vara blåögd, det är i alla fall vad jag tror. 


Kärlek från en ikväll lite sargad själv.. // J

Av Johanna - 1 januari 2014 19:06

 Så har det nya året kommit. Kanske säger man alltid så, men har det inte gått väldigt fort? Hoppas i allafall att alla hade en trevlig kväll igår. Det hade vi! Alla barnen var hemma och vi åt trerätters + kex och drack barnchampange och "riktig" skumpa. (Det är ju bara nyår en gång om året!!). Viggo var i sitt esse. Han påminde mig om en liten grabb i min egen närhet för ett antal år sedan. Som var så lyrisk och satt och beundrade sina smällare. Jag sa förresten till T att nu är det nog sista året vi får ha dig hemma på nyårsafton. Hon sa att neeej aldrig, jag kommer vilja vara hemma på nyår varje år för det är det bästa på året. Leia gav upp kl 21 och sov ovetandes om allt smällande. Vi andra satt uppe till strax före 3! Här kommer en lyckad dag i bilder...


Leia och Saga badade och duschade. Systrarna bus!


  

 

 

 

 

 

Före förrätten som var Toast scagen åt vi kex och drack gott. T och N stod för "tillagningen".

 

Huvudrätten gjorde jag. Det ser kanske inte så gott ut, men det var det! Det är en gratäng med bla fläskfilé, Barbequechips och grädde. Till det hade vi sallad. Efterräten som jag gjorde var Glass a four. Det var första gången jag gjorde och den ser inte ut saom den borde, men den smakade gott i alla fall. Jag hade vaniljglassen framme lite för länge + att elvispen valde att gå sönder så fick vispa äggvitan+sockret för hand, vilket resulterade i att den inte blev särskilt tjock.

 


Gott nytt år!! Kram / JAv Johanna - 31 december 2013 12:25

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

- Ja. Läste på universitetet, skrev inlägg på TAIFs hemsida, skolade in mitt barn på dagis mm...


 2. Höll du några av dina nyårslöften?

- Hade inga


 3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

- Inga jättenära, men ngra i samhället mm.


 4. Dog någon som stod dig nära?

- Nej, tack och lov.


 5. Vilka länder besökte du?

-  Danmark, Tyskland, England. 


 6. Är det något du saknar med år 2013 som du vill ha år 2014?

-  Lite mer euoforiska stunder? Då man känner att "åå vad det är härligt att leva". Eller är jag kräsen nu? 


 7. Vilket/Vilka datum från 2013 kommer du alltid minnas?

10/6 Leias första steg och vi firade Viggos tioårsdag. 25-28/5 Londonresa med Niklas 3/9 Började på Linnéuniversitetet 

v.29 (Kmr inte ihåg exakta datum) Vår semester på Saxnäs, Öland. 


 

8. Vad var din största framgång 2013?

- När jag efter intervju fått jobbet på Frösunda och två avklarade kurser på lärarprogrammet. 


 9. Största misstag?

- Skulle väl vara när jag backade mot en bil på en trång parkering... Lagom kul.. Tur det var en snäll farbrors bil.


 10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

- Nej


 11. Bästa köpet?

- Min macbook air.


 12. Vad spenderade du mest pengar på?

- Kurslitteratur, bensin, mat och kläder.


 13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

- Känn löjligt att skriva, men det är faktiskt de gångerna man fått någon liten komplimang eller en extra kram om så behövdes... Och såklart alla gånger som Leia kommit och pussat och kramat mig med sina stora klarblå ögon. 


 14. Vilka sånger kommer påminna dig om 2013?


Just give me a reason - Pink och Nate Russ

Strövtåg i hembygden - Mando diao


 15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

- Lite ledsnare. Kännt mig mer pressad och stressad, men visst har det funnits ljusglimtar.


 16. Vad önskar du att du gjort mer?

- Rört på mig ;)


 17. Vad önskar du att du gjort mindre?

-  Grubblat... 


 18. Hur tillbringade du julen?

- Först sjöng vi i kyrkan med sång/dramakören. Sen hem till svärmor och svärfar för dopp i grytan. Efter det körde vi till min mamma, hennes sambo och min lillebror. Vi såg Kalle Anka, åt massa julgodis, julmat och så kom tomten. Vi spelade även sällskapsspel och såg Svensson Svensson. En perfekt jul, förutom att Leias syskon saknades. 


 19. Blev du kär i år?

- Nej.


20. Hur många one night stands?

- 0.


 21. Favorit program på tv?

- Downton abbey, Dessertmästarna, Bron 2


 22. Bästa boken du läste i år?

- Som om ingenting - Katarina vin Bredow (läs den!)


 23. Största musikaliska upptäckten?

- Några olika med bra låtar, men mest befästes det jag redan visste: att Pink alltid är nummer ett.


 24. Något du önskade dig och fick?

- Ett härlgt jobb och materiella ting såsom smycken, kläder mm.


 25. Något du önskade dig men inte fick?

- Skulle väl vara en vinprovning. 


 26. Vad gjorde du på din födelsedag 2013?

-Jobbade!! Inledde helgens 43-timmars pass med jobb. Dock hade vi det mysigt med restaurangbesök där även lite av min släkt fanns med. Blev dock firad på morgonen med familjen

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år bättre?

- Lite mer spänning i vardagen kanske...


 28. Vad fick dig att må bra?

- Barnen. Alla härliga stunder tillsammans. Baden i Sandstaden, semestern på Öland och alla nya ord Leias lärde sig. Se henne växa upp och utvecklas mer och mer. Eller att se Sagas framgång på friidrottstävlingen, Viggos karateträningar. Någonting som verkligen fick mig må bra var också hockeyn. Såväl hemma som bortamatcher. 


 29. Vilken kändis var du mest sugen på?

- Allen Leech!! 


30. Vem saknade du?

- Alla mina änglar. Ni finns där hela tiden

 31. De bästa nya vännerna du träffade?

-Miriam, Ilda mfl.

Av Johanna - 28 december 2013 18:44

Hej på er! Hoppas alla haft en lugn och härlig jul. Jag är mer än nöjd över sällskap, presenter och barnens glädje. Det bästa är dock ledigheten! Mina batterier är fortfarande på laddning tror jag... Idag har vi varit med Saga på fotbollscup och sedan har jag lekt med barnen (Bamsetältet är poppis) och städat/röjt. Hur kommer det sig att oavsett hur mycket man städar finns där lika mycket till att röja? Ikväll ska jag nu avnjuta lasangen som står i ugnen och ett glas rött i mitt finglas från Roma på Gotland. Fortsatt trevlig lördag! / J

Av Johanna - 23 november 2013 23:13

lilla Leia. Hon har verkligen haft roligt idag liksom mamma och pappa. Vi är i Stockholm hos min faster med familj. Tillsammans har vi umgåtts, sett på gemensamma foton från vardera familj (fototävling, skriver mer om det en annan dag), ätit ljuvlig mat och italiensk glass och druckit härlig champagne. Det har vart en kylig dag, men en mycket bra sådan. I morgon väntar en ny, men förhoppningsvis mycket julklappsshopping... / J

Av Johanna - 17 november 2013 17:03

Vill ni veta vad man INTE ska göra när man bor 2,5 mil från staden? Man ska inte glömma plånboken när man kör till skolan... Fredagens spenderades som ni kanske förstår rätt mycket i bilen då jag först körde in till skolan, sen när jag skulle handla inför Sagas barnkalas slog det mig att plånboken låg så fint där hemma på bänken. Det var bara att sucka och köra hem för att hälsa på familjen och sedan sätta sig i bilen igen. 


När jag kom hem hann jag vara hemma en dryg halvtimma innan jag körde N till Ingelstad för resa med hockeybussen medan jag sedan fortsatte mot pizzerian enligt barnens önskemål. I fredags var man hyfsat bitter över att missa seriefinalen som slutade med vinst, men det glädjer mig ännu mer att någon annan hade roligt istället! (Niklas). Jag och barnen hade fredagsmys framför en film innan det var dags för mig att köra mot Ingelstad en fjärde gång för dagen och hämta N. Förstår ni varför jag vill bo i stan???? Okej, älskade fina samhälle jag trivs verkligen här, men det finns en hel annan frihet i staden som jag saknar så oerhört!! Jag blir verkligen ledsen ibland, när jag tänker på att mina klasskamrater på universitetet lever det livet jag levde för flera år sedan och det vore synd att säga att jag saknar att bara kunna komma över till en vän, ta en öl och se på fotboll eller ta en spontanfika någonstans. Men, vad är det jämfört med det jag har nu? Många guldkorn som varje dag förgyller min vardag. Det är så man måste tänka. Jag har alltid velat ha barn och gärna tidigt, så ja, jag njuter men det är väl så som vissa säger att det man INTE har, det vill man ha och tvärtom? Nåja, jag är tillfreda tro inget annat... Men ibland liksom flyger tankarna iväg, det gör de väl hos alla? 


Som rubriken säger har denna helg varit en "Sagahelg". Igår kom tretton barn hit och det bjöds på korv, tårta och godis. N tyckte jag överdrev med köpandet av godis, men ska man ha kalas så ska man! Ett barn sa att "wow, vad mycket godis man fick. Så mycket har jag aldrig fått". Det är så jag är uppfostrad att det ska inte snålas. Jag tror att generositet vinner man på i längden. Saga fick jättemånga fina presenter och hon hade roligt. Jag agerade lekledare med TIPP-leken och sagoleken (man skulle få ett namn och när jag läste det namnet från sagan skulle man springa ett varv runt alla stolar). Det blev många skratt kan jag lova! Vi hann även leka den att man ska sätta sig ner när musiken tystnar. Efter kalaset frågade jag Saga om hon var nöjd och då sa hon "ja, men det kändes som typ en minut!!". Jag antar att det är ett gott tecken...


   


Kvällen avslutades med filmen "Can´t buy me love". En riktigt härlig film. Tänk om man ändå fått vara ung på åttiotalet!! 

I morse steg vi upp tidigt Leia, N jag och Saga. Det var dags för Sagas första friidrottstävling. Hon var nervös, men förväntansfull. Förväntansfulla fanns det fler som var. Både jag och N. S var så fin i sina rosa gympaskor som lös över hela Telecom arena. 


60 meter sprang hon två gånger. I första heatet kom hon tre av sex stycken, och i andra som hon länge låg två men stumnade lite på slutet blev hon också trea men av sju stycken. Längdhoppet vet vi inte hur långt det blev, men de två sista hoppen fick hon till mycket bra. Det var en lagtävling och Ingelstad kom på andra plats av många lag! Hon fick medalj och hela laget stod på nummer två på prispallen. Det leendet och den lyckan lever jag på länge. Trots att hon inte är min är jag oerhört stolt över henne...


   


Vi köpte med Subway hem och åt allihopa.Viggo har haft två kompisar här och mestadels har alla våra datorer använts. (Inte min Macbook air för den är ingen bra speldator säger dom) Jag skulle sedan sätta mig vid tvn med barnen, men hade inte ro utan röjde och slänge/plockade undan enormt mycket leksaker på Leias rum och sorterade lådorna mm... Inte särskilt roligt, men skönt när det är gjort! Oavsett hur mycket man än plockar finns det ännu mer göra med fyra barn varannan vecka och ett stort hus. Just nu längtar jag till kvällens avsintt av Bron och ser fram emot att vara ledig i morgon också...


Ny vecka med nya möjligheter stundar. Take care // J

Presentation


Mamma. "Bonusmamma". Sambo. Dotter. Storasyster. Lärarstudent. Personlig assistent. Taifare. Musikälskare.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Strong Angel med Blogkeen
Följ Strong Angel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se