Strong Angel

Alla inlägg under september 2011

Av Johanna - 30 september 2011 17:05

Igår hade barnen studiedag så jag tog med dom och mamma till Tingsryd där vi först besiktigade Mats bil. Det tyckte barnen om, speciellt Saga. 

Sedan begav vi oss såklart mot Börjes och HYLLAN!  Där blev det massa gott fika, såklart tog Tova, mamma och jag räksmörgos. Och så tog jag mina obligatoriska chokladbollar. Det finns inga som dom på Hyllan!! 

Vi pratade, fikade och bara hade mysigt. På tal om mys så ville barnen (okej då jag med kanske) gå till bebiskläderna. 

Här är resultatet:

   En pyjamas i stl 56 som "mormor" köpte. Tack!


   Så hittade jag världens sötaste leggins stl 50/56, en body stl 56 där det står "Made with love" (så gulligt) och den rosa finfina klänningen hittade storasyster Tova så den fick det bli med såklart , stl 50. Tänkte att eventuellt kan hon ju ha legginsen och klänningen på julafton. För visst kommer hon vara född innan dess??

Tova fick sedan en lila scarf/halsduk av mig som var jättefin och Viggo fick ett Dominospel som han och pappa spelade på eftermiddagen. Saga hittade någon Petshopgrej i leksaksaffären. Alla var jättenöjda med dagen, så när vi kom hem blev det glass och Toy story 1 innan det var dags att väcka pappa. Glömde ju skriva det med att vi träffade morfars "kontaktperson" ifrån hemtjänsten och jag gav henne en kram. Hon stod redan och pratade med mamma. De var få som fick kontakt med morfar, men hon var en av de få som lyckades och underbarare personal får man leta efter. Hon sa att hon hade tänkt på morfar igår. Minns en gång när jag var hos morfar i flera dagar och sov där och han vägrade ta sin medicin, då såg hon hur ledsen jag blev och kramade om mig å sa att "det löser sig Johanna". Det var kul att prata med henne, ett hjärta av guld det har hon iaf...

På kvällen var det kören för min del. Det var intensivt, men väldigt trevligt som vanligt. Min favorit avslutade vi med och den heter "Det är långt till himlen" av Py Bäckman. Sedan fick vi en låt som jag aldrig hört, men jag fastnade så för texten så tänkte publicera den då den är så vacker. (Inte för jag är religiös på något sätt, men tror väl på något). 


"Som när ett barn kommer hem om kvällen och möts av en vänlig famn. Så var det för mig att komma till Gud. Jag kände att där hör jag hemma. Där fanns en plats i Guds stora rum, en plats som väntade på mig. Och jag kände: Här är jag hemma. Jag vill vara ett barn i Guds hem."


Idag är det äntligen fredag och vi har helg. Så det blir kebabrulle / pizza och läsk å vinmys framför Doobidoo. Men jag mår inte alls bra. Har ingen matlust (bara fått i mig flingor och typ två skedar lassange) och Niklas säger jag är blek. Känner mig som ett lik ungefär. Farmor hade sagt att jag sett blek ut i veckan också. 

Jag försöker njuta av graviditeten, men känns som en lång väg kvar....

Trevlig helg!

Kram / J

Av Johanna - 26 september 2011 21:19

Har en kass kväll ikväll. E verkligen nere... Men det tänkte jag inte blogga om utan vill gärna ha åsikter om namn!! 

Vi har nästan bestämt att killnamnet är Kevin. Annars på förslag är Leo, Leon, Liam.

Fast vi tror ju oss vara säkra på att det är en liten flicka och vi har ganska många namn, men inget som vi känner hundra för eller kan bestäma oss helhjärtat för...än. Här är våra förslag: ( i bokstavsordning)

Alexia

Alicia

Alva

Enya

Felicia

Holly

Isolde (vill ifs inte pappa)

Kelly

Leia

Liv

Livia

Lovis

Marielle

Melissa

Miranda

Mollie

Savannah

Tindra


De tre som vi just nu funderar mest kring är Felicia, Leia och Savannah. <3

(För er som inte vet heter halvsyskonen Tova, (Loke som är i himlen), Viggo och Saga. Vad passar och har ni andra förslag? 

Tas tacksamt emot!!

Massa kramar till er som läser och lämna gärna en kommentar.


Av Johanna - 26 september 2011 13:29

       Här är vår lilla "Skrutta" i v.19/20 Är nu i v.27+7  så går in i vecka 29 i morgon. När vi var på andra ultraljudet som detta var såg allt bra ut. Fick en sämre barnmorska dock då hon uppträdde osäkert och hittade inte hjärtats fyra kammare. Så hon fick hämta någon och det var den jag hade på tidiga ultraljudet i vecka 12/13. Hon hade hållt på i säkert tio minuter att hitta, men när den äldre damen kom in så tog det inte ens två sekunder förens hon såg att allt var bra. Hon gick sedan ut och när jag frågade om hon kunde avslöja könet så sa hon "oj det tittade jag inte efter eftersom ni inte frågade". (klart vi inte gjorde när hon inte hittade hjärtats kammare först, huvudsaken är ju att pyret mår bra och inte vilket kön den har!!). "Men jag TROR att det är en flicka, då jag inte såg något annat om man säger så". Man brukar säga att ser man inte en snopp så är det 80% chans att det är en flicka och om man ser en så är det 96% att det är en pojke. Hm?? Så vi vet inte med säkerthet att det är en flicka, men känslan jag har är att visst är det det och jag har hela tiden haft den känslan och alla tjejer i mammas släkt har fått en flicka först...Sedan när vi var klara så frågade jag "får man inga bilder???" "OJ, det glömde jag. Hoppa upp lite snabbt på britsen igen nu då". "Blev ett värdelöst kort med enbart ett stort huvud, och sen detta som är okej men ångrar så att jag inte sa att hon skulle göra om det för man får ju bara en chans med detta barnet och hjade velat ha en helbild... I alla fall

givetvis vore det kul om det överraskande kom ut en liten pojke sådär i juletid. 

Vad tror ni??

Av Johanna - 24 september 2011 18:42

Dag tre - Mina föräldrar

Jag har ju redan skrivit lite om mina föräldrar under "dag 1" i och för sig, men får skriva lite till.

Pappa föddes 1965 och var barn nummer tre. Han fick namnet Per Anders Aronsson. Det jag förknippar pappa mest med är sport! Varje lördag var det tipslördag med fotboll och trav. Annars spelade han bordtennis i vårt A-lag och tidigare var han fotbollsmålvakt i A-laget. Han slutade visserligen, men kommer ihåg när han spelade i b-laget på 90-talet och jag satt på lekplatsen och ropade "heja pappa". Ishockey var det Brynäs som gällde och Nybro IF (tar emot att skriva) i allsvenskan / div 1. I fotboll var det givetvis Vissefjärda GIF annars Liverpool. 

Pappa jobbade på ITT FLygt (som det hette då) som packare / truckförare. Ibland var jag med honom på jobbet. Minns en gång 1996 då mamma sökte jobb (och senare kom glad å lycklig för hon fått det) å då var vi på pappas jobb och busade och gjorde teckningar. Pappa var SÅ glad för sina barn. Min bästa kompis sa alltid att "Anders är den bästa pappan för han leker alltid så skojiga lekar med oss" och det gjorde han verkligen. Det var hinderbanor, kojbyggen och utklädning till trollkarl. Pappa gick för övrigt Fordon på gymnbasiet i Nybro, men hade en dröm om att bli fritidsledare. 

Tyvärr blev pappa även glad i spriten och blev deprimerad och 1999 dog han. Men föraltid finns han i mitt hjärta, pappa som hade ett hjärta av guld och egentligen ville alla så väl. <3


Mamma - Hur beskriver man denna stålkvinna? Hon, Marita Elisabeth Lindahl föddes 1967 och var mormor och morfars femte dotter. På gården i Kvarnamåla växte hon upp, men blev sedan Smålandsbo då hon träffade pappa i tonåren. Först flyttade de till Emmaboda i lägenhet, men till hus 1990 då de öven gifta sig i Vissefjärda kyrka och namnet Aronsson togs. 

Mamma gick först Samhällsvetenskap - ekonomisk på komvux i Tingsryd och utbildade sig senare till Förskollärare. (Önskar hon hade fått ett fast jobb som det då hon verkligen är duktig med barn). Fast efter två barn fanns inga fasta jobb att få just då och hon fick senare jobb som operatör (främst på natten) på AMB Industri där hon även varit processtekniker, gruppsamordnare, trumförare och logistiker.

Mamma är väldigt omtänksam och har alltid satt dig själv sist, enormt snäll alltså och cool. ;) Hon är den starkaste person jag vet, men också vääldigt envis (på gott och ont). Mamma och jag är nog ganska lika till sättet, vi tänker lika och är båda lika hetsiga, haha! Men hur eller hur är jag så glad att det är just hon som är min mamma, men inte bara det - min bästa vän också. <3


Pappa, visste du någonsin att du var min hjälte? Och allt jag någonsin ville bli? Du är vinden under mina vingar. 

Av Johanna - 24 september 2011 18:11

Idag vaknade jag av VIggo som kommer in till sovrummet. "Titta här vad jag har skrivit". Han drog fram handen och där stod "ÄLSKAR JOHANNA OCH SKRUTTAN".

Sedan på andra handen stod "samma här". Hur gulligt var inte det?? <3 För er som inte vet så är "Skruttan" bebisen i magen...

Strax före tolv begav vi oss alla till Växjö. Viggo och pappa gick å fixade hans glasögon och vi tjejer gick till Systembolaget. Där köpte jag en flaska rödvin till Niklas. (Jag har ju alkoholfritt hemma så får bli en vinkväll, mys. Jag har tagit ett glas nu till Tacosen).  Det var faktiskt första gången jag köpte på Systembolaget själv! Har inte känt mig sådär tvungen att rusa dit bara för att jag nu har åldern inne. Men visst, lite roligt var det =)

Sedan begav vi oss till "Babyproffsen" och detta var vad vi fann. 

Är en Babytravel Amsterdam - 11. Kändes jättelätt och smidig att köra samt att packa ihop. Och visst är den riktigt snygg?

Nu är vi hemma och ikväll ska vi spela Alfapet allihop och se Fångarna på fortet.

Hoppas alla har en bra helg!

// J       

Av Johanna - 23 september 2011 16:43

Dag 2 - Min första kärlek

Detta känns ganska svårt att blogga om då jag egentligen inte haft någon riktigt första kärlek. Må hända att den jag var med första gången satte spår i mig och fanns väl på näthinnan i ett års tid. Han var snygg, överöste mig med komplimanger, hade pengar och dessutom en riktig "Bad guy". Jag kan titta i min gamla dagbok ifrån högstadiet och se hur fullmålad den är med "hjärta S". Tyvärr var jag både ung och naiv och ville väl bara se det charmiga yttret som log mot mig. Visst hade vi kul ihop och jag minns första gången jag var hemma hos honom. Han var bakfull det märktes! Fast vi hade trevigt, han spelade 800 grader på sin gitarr (loved it, punkare som jag var) och sedan rullades en lång spellista på datorn. Hans mamma kom för övrigt in med kaffe och jag fick saft, då jag inte lärt mig dricka den underbara drycken...

Tyvärr så fick vi inget riktigt förhållande, och jag började väl sakta förstå att han hade ögon för andra också...

Haft två andra förhållanden också med S & K, fast varade några månader så jag är väl inte så bra på sådant med förhållanden, även om jag var kär i dom också. Fast först nu är jag ju i ett seriöst förhållanden och vi ska ju till och med ha barn älskade Niklas och jag.



Av Johanna - 22 september 2011 15:01

Många har, för att komma i gång gjort en "20 dagars dagbok".Tänkte att det kunde kanske vara en bra grej för mig också att komma igång, samt som en kul grej.


Dag 1. - Mig själv

Ja, vem är jag? En riktigt bra fråga som jag faktiskt tycker mig få svar på mer och mer för varje år som går. 

Jag föddes den 2 augusti (tre veckor före utsatt datum) klockan 6.40 på Kalmar BB, och fick namnet Johanna Elisabeth Aronsson. Efter fem dagar (tror jag) fick mamma och pappa ta med sin försfödda hem till huset i Vissefjärda där jag kom att bo i 18 år. Jag fick drygt två år senare träffa min "lillabo" för första gången och familjen var då komplett. 

Min uppväxt var väldigt bra och trygg för oss då skola och dagis låg relativt nära och vi hade skog på baksidan att leka i och lekfulla och kärleksfulla föräldrar.

Den 30 maj 1999 kom dock vårt liv att förändras för alltid. Jag minns det som igår när mamma och farmor kom och berättade om pappas död. Aldrig har väl ögonen varit så fyllda med sorg som då. Pappa hade bollats med psykisk ohälsa, depression och skrevs ut av Kalmar psyk. endast två dagar efter inskrivning. (så tack för det!:S). Denna händelse har påverkat mitt liv väldigt mycket och jag har varit tvingad att vara stark och pappas lilla flicka fick anpassa sig till det nya livet. Men i alla fall, jag har blivit väldigt självständig, gått mina egna vägar och haft en underbar mamma som agerat både mamma och pappa så gott hon kunnat. Jag är henne EVIGT tacksam för det.

Livet rullade på och 2007 började jag gymnasiet som innebar flytt till Karlskrona där jag gick Samhällsvetenskaplig linje med språkinriktning då jag visste att det är en bra utbildning och jag dessutom fick chansen att fördjupa min tyska, enbgelska och dessutom lära mig både spanska och Teckenspråk.

Det var tufft i början, men jag klarade att 2010 ta studenten med ganska bra betyg, som jag minns som en av de bästa dagarna i mitt liv!

Jag flyttade sedan hem under sommaren då jag jobbade som Omsorgsassistent även den sommaren. Sedan på hösten fick jag jobb som Operatör på AMB Industri och jobbade där fram till juli 2011. Nu bor jag utanför Växjö, med min sambo, hans underbara barn och väntar på vår lilla skatt att anlända lagom till julafton.

Så mitt liv har varit en "konstig" resa, med mycket tråkigheter (har fem underbara änglar i himmelen som jag tänker på varje dag). Men jag är fast besluten om att jag kommer lyckas i livet, tack vare mamma, min underbara morfar å mormor som vakar över oss nu, övrig fin släkt och Niklas som jag inte kan beskriva i ord hur fin han är!! Jag vet att många inte kan förstå vår relation pga han är så mycket äldre, men handlar allt verkligen om det?

Förlåt om jag svikit någon/några i min närhet pga val av pojkvän, men ni vill väl se mig lycklig? 

Å tro mig, jag har min ups and downs (måste ju fortfarande äta antidepressiv), men jag är lycklig och glad att livet blivit som det blivit och är idag.


Kram // J


 

Av Johanna - 20 september 2011 11:27

God förmiddag!

Igår spökade mina hormoner till tusen, var så himla jobbigt. Kunde liksom inte hur mycket jag än försökte skärpa mig. Fast idag vaknade man utvilad och på ett strålande humör. Fantastisk känsla! Gick upp å bryggde kaffe och så. Jag ska till läkaren idag i Nybro. Är nervös för det gäller min medicin hurvida jag kan ha kvar den när jag ska amma å så, jag hoppas innerligt att vi kan byta sort för trappa ner kommer bli så svårt, speciellt med g-hormoner och tuffa utmaningar som anybliven mamma. Så håll gärna en tumme eller två för mig...

Mamma ska också till läkaren idag, i Oskarshamn. Hon har ju varit sjukskriven sedan december för sina "hemska" armar. Jag bara önskar av hela mitt hjärta att de kan göra någonting för henne. Nu behåller vi denna positiva feelingen och så blir det ett positivt inlägg ikväll sen, eller hur?

Tänkte lägga in lite bilder ifrån Ullared, eller åtminstone på det jag köpte. 


Hur söta är inte dessa små tofflor?


   

  En overall att ha i vagnen tex. Stl 56


 

Body + byxa stl 50


 

  Nalle Puhbody stl 56 + vit kofta stl 50


Pyjamas stl 56, klänning stl 62, mössa bla


      

 Världens sötaste par jeans stl 56, byxor stl 50/56 plus klänning till.


   

Body stl 56 och en söt mössa


 

Gosefiltar + "babyvaktare"


Har inga bilder på det men köpte även bärsele, tvättlappar och en sängmobil. Är väldigt nöjd i alla fall och igårkväll la jag in allt i storleksordning i lådan längst ner i garderoben.

Ska även blogga om Norrlandsresan, men får bli ikväll sedan då jag snart måste bege mig.

Take care! // J 

Presentation


Mamma. "Bonusmamma". Sambo. Dotter. Storasyster. Lärarstudent. Personlig assistent. Taifare. Musikälskare.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<<
September 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards